Verdidebatt

Vårt Land i konflikt med Ystebø

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Norge I Dag redaktør Bjarte Ystebø går til angrep på Vårt Land:

Ystebø reagerer på VL-redaktør Helge Simonnes`artikkel om Oasebevegelsens relasjon til Jan Hanvold og TV Visjon Norge. Ystebø må gjerne markere sin uenighet, både i og utenfor egen avis. Det har han full rett til. Men når jeg leser det han skriver fristes jeg til å spørre: Kan det hende at han kunne ha trengt litt avkjøling eller en tur i skogen før han satte seg til tastaturet?

Beklager, Ystebø. Dette henger ikke på greip. Jeg kan ikke følge deg her. Jeg er for ytringsfriheten og er glad for at vi har mange aviser i Norge. Jeg ønsker også deg og din avis alt godt. Jeg er også glad når mediene evner å kritisere hverandre ved jevne mellomrom. Likevel må et innlegg inneholde et minimum av saklighet. Det gjør ikke ditt innlegg. Du må tåle kritikk mot deg og dine teologiske kamphaner uten at du alt for raskt inntar offerrollen, tar åndskampmetaforen i bruk og beskylder en avisredaktør (og kristen broder) for sensur! Slå gjerne hardt tilbake! Det tåler Simonnes! Det tåler de fleste avisredaktører. De er nemlig ganske tykkhudede.  Men la synspunktene underbygges av gode resonnementer og respektfull språkbruk. Hadde du gjort dette, hadde artikkelen din garantert stått på trykk! Verken Vårt Lands eller Dagen Magazinets spalter er da preget av sensur!

Jeg sier ikke dette bare fordi jeg som konservativ luthersk kristen plasserer meg et stykke unna dine karismatiske venner på kristenhetens ytterste høyrefløy. Nei, dette handler om noe helt annet. Jeg har selv debattert med mange meningsmotstandere som står langt fra meg i meninger, men de fleste av disse mine meningsmotstandere har opprettholdt en debattstandard som gjør at jeg i de fleste tilfelle har opplevd diskusjonene som konstruktive.

Vel, dette er min mening om denne konflikten. Men hva mener Verdidebattens venner?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt