Verdidebatt

Pass på deg selv.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Aftenposten melder at Norge er i teten i EU-tilpasning.   ESA melder at Norge har fått på plass 99,6 % av 1734 EU-direktiver.

Deriblant finnes tilsetningsstoffer som var forbudt i Norge.     Det gjelder bla. konserveringsmiddel(E211) og rødfarget godteri.(E 122 og E 102 og E 124 og E 129).     Dagbladet 07.09-07 siterer Mattilsynet på at flere av fargestoffene var forbudt i Norge fram til 2001.   Da ble de lovlige etter at Norge tilpasset seg EU-lovverket.      Der ble også rapportert om en engelsk studie,som konkluderer med bivirkninger i form av konsentrasjonsvansker og hyperaktivitet.    Forskningsleder Jim Stevenson ved universitetet i Sourthhampton: "Det kan tyde på at barn med konsentrasjonsvansker børvære ekstra varsomme med disse stoffene."   Pass på deg selv nå i sommer varmen.     Stoffene finnes i kjeks,leskedrikk,syltetøy og godteri.

nyhetsspeilet.no(arkiv:nov.2009) advarte også mot lettprodukter  og  stoffet Aspartam der,et kunstig søtningsstoff under navnet Nutrasweet. Sukralose er også et kunstig søtningsstoff basert på klor. Samme kilde.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt