Verdidebatt

Helvete

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

De fleste kristne tror idag desverre på løgnen ifra satan, dere skal slettes ikke dø. Den største og første løgnen. Innen kristenfolket tror de fleste at vi lever evig uannsett, dette har også presset frem en ny løgn, evig helvete med evig tortur, og Gud fremstilles som en grusom hevngjerrig galning, verre enn hitler. Sannheten er at vi slettes ikke er udødelige, bibelen etterlater ingen tvil om dette:

1 tim 6:16 "Den eneste som er udødelig, som bor i et lys dit ingen kan komme, han som intet menneske har sett og ingen kan se.Ham tilhører ære og evig makt! Amen".

Det er en løgn, som åpner for spiritisme, og andre farlige ting. Men la hva sier bibelen virkelig om dette, og om helvete. Starter med Sodoma og Gomorra, som bibelen selv sier er et eksempel på det som kommer. Men først noen vers fra Adam og Eva's historie:


22 Herren Gud sa: «Nå er mennesket blitt som en av oss og kjenner godt og ondt. Bare det nå ikke strekker hånden ut og tar av livstreet også og spiser og lever evig!» 23 Så viste Herren Gud dem ut av hagen i Eden og satte dem til å dyrke jorden, som de var tatt av. 24 Han jaget menneskene ut; og øst for hagen satte han kjerubene og det flammende sverd som svinget fram og tilbake. De skulle vokte veien til livets tre.

Sodom og Gomorra:

Abraham visste at hans nevø gjorde en stor feil da Lot valgte å flytte sin familie til Sodoma. Byene i nedre Jordan dalen var vakre og frodige, men de var også veldig korrupte. Genesis 13:13 "Menneskene i Sodoma var onde og syndet imot Herren". Til slutt besluttet Gud å ødelegge og utslette disse syndige byene og menneskene for deres avskyelige handlinger, men først sendte Han to engler til Sodoma for å redde Lot og hans familie.

Før de gikk inn i Sodoma, tok disse englene på seg utseendet som to veifarende menn. Lot så de to kjekke fremmede når de først kom inn i portene, og vel vitende om at gatene i den onde byen var langt fra trygt om natta, oppfordret han dem til å søke tilflukt i hans hjem. Men onde mennesker var å se overalt, og den kvelden samlet de seg utenfor Lots dør og insisterte på at han tar frem sine gjester slik at de kan misbruke dem seksuelt. Lot prøvde forgjeves å snakke fornuft med den perverse mobben som var samlet ved døren hans. Deres demoniske besettelse bare økte, og snart begynte folkemengden å true Lot også! På dette punktet kunne ikke englene lenger skjule sin sanne identitet. trakk Lot inn i huset til sikkerhet og slo mobben i døren med blindhet. Tidlig neste morgen, fortalte englene til Lot og hans familie, Genesis 19:17. "Da de hadde ført dem ut, sa en av mennene: fly for livet. Se dere ikke tilbake og stans ikke noe sted på sletten, ellers blir dere revet bort. Genesis 19:24 "Da lot Herren svovel og ild regne over Sodoma og Gomorra, ned fra Herren fra himmelen". Bare Lot og hans to ugifte døtre ble spart, for kona hans var ulydig og så seg tilbake til Sodoma med lengsel og ble til en saltstøtte.

Guds Ord forteller oss at i de siste dager, vil verden være som Sodoma og Gomorra, men også den endelige straffen. Judas 1:7 "På samme måte var det med Sodoma og Gomorra og nabobyene deres, hvor de levde i hor slik som disse englene, og i de unaturlige lyster. De ble straffet med evig ild og er et advarende eksempel". Bibelen bruker her (også i grunntekstene) samme ordene som når den snakker om helvete, Evig ild. Brenner Sodoma og Gomorra og de andre byene i dag? NEI.

Hvilke to byer er gitt som et eksempel for ødeleggelsen av det onde? 2. Peter 2:06 "Byene Sodoma og Gomorra la han i aske og dømte dem til ødeleggelse, han gjorde dem til et avskrekkende eksempel til dem som senere vil leve et ugudelig liv".

MERK: Gud ødela de to byene med "evig ild" sier bibelen, bibelen sier også at dette er et eksempel på ugudelige straff i fremtiden.

Når vil de ugudelige bli ødelagt?

John 12:48 "Den som avviser meg og ikke tar imot mine ord, har likevel en dommer: Det ordet jeg har talt, skal dømme ham på den siste dagen".

2. Peter 2:09 "Herren vet altså å utfri de gudsfryktige ut av prøvelser, men holder de urettferdige i forvaring til straffen på dommens dag".

Matteus 13:40-42 "Og som når ugresset blir sanket sammen og brent på ilden, slik skal det gå ved verdens ende: Menneskesønnen skal sende ut sine engler, og de skal sanke sammen og ta bort fra hans rike alt som fører til fall, og alt som gjør urett. Så skal de kastes i ildovnen der de gråter og skjærer tenner".

MERK: I de ovennevnte tekster, sier Bibelen klart at den ugudelige skal bli kastet i ilden på dommens dag, på slutten av verden - ikke når de dør. Dette betyr selvsagt at ingen er i helvete nå. Det er bare rettferdig at ingen blir straffet før saken er avgjort i dommen når Jesus kommer tilbake. Skal mennesker liksom hentes tilbake fra straffen de er begynt på da, for og få dommen? Jesus og bibelen er krystallklar på at straffen og lønnen, kommer på siste dagen, ikke slik mange forkynner nå, at de døde er reist til himmelen, eller til helvete. Åp. 22:12 "Se jeg kommer snart, og lønnen jeg vil gi har jeg med meg. Jeg skal gjengjelde hver og en etter hans gjerninger".


Hvis de ugudelige som har dødd ikke er i helvete ennå, hvor er de?
John 05:28-29 "Undre dere ikke over dette, for den tiden kommer da alle de som er i gravene, skal høre hans røst. De skal da komme frem, og de som har gjort det gode skal stå opp til livet, men de som har gjort det onde, skal stå opp til dom.

Job 21:32-33 "De fører ham til graven, og ved gravhaugen holder de vakt. Han hviler i fred under torven i dalen. Alle mennesker følger etter, og en talløs mengde har gått foran".

MERK: Bibelen forsikrer oss her og mange andre plasser om at de ugudelige som har dødd er reservert i graven før oppstandelsen på slutten av verden. De vil høre Jesu røst kaller på dem, og de vil komme frem fra graven, ikke fra et helvete under full tortur, eller himmelen, likevel sier mange kristne at der er mennesker til straff i helvete i dag.

Hva er belønningen (straffen) for synd, sier bibelen?
Romerne 06:23 "syndens lønn er døden, men Guds nådegave er evig liv ved Jesus Kristus, vår Herre".

MERK: Straffen for synd er ikke evig liv i tortur, men det stikk motsatte – nemlig døden. Vi dør alle den første død. Hebreerne 9:27 "Slik alle mennesker må dø en gang, og siden komme for dommen". Men Bibelen sier at døden den ugudelige skal dø i helvete er den annen død. Åp. 21:08 "Men de feige, de vantro, og vanhellige, de som myrder, driver med hor og trolldom, avgudsdyrkere og alle løgnere, deres plass skal være i sjøen som brenner med ild og svovel, dette er den andre død". Etter den første død, er en i varetekt i graven og sover (Jesus sa f. eks at Lasarus sov) til Jesus roper alle opp til dom, da er det kun to muligheter, evig død, eller evig liv i nådegave ifra Jesus Kristus. Jesus tok vår straff, HAN DØDE, Han ble ikke torturert i helvetes flammer i all evighet, gjorde han?

Hva er de to eneste valg for alle mennesker?
Johannes 3:16 "At hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv".


MERK: Begrepene rundt skjærsilden finnes ikke i bibelen. Bibelen lærer oss bare to valg - evig liv eller evig død, altså fortapelse.

Hva vil skje med de ugudelige i Helvete?
Salmene 37:20 "Men de gudløse går til grunne. Som blomsterprakten på marken, forsvinner Herrens fiender, de blir borte som røyk".

Malaki 04:01-3 Se, den dagen kommer, den brenner som en ovn. Alle frekke og ugudelige skal da være som halm, og dagen som kommer, skal brenne dem opp, sier Herren, Allhærs Gud, så verken rot eller gren blir igjen. Men for dere som frykter mitt navn, skal rettferds sol renne med legedom under sine vinger. Dere skal gå ut og springe som kalver når de slippes ut av fjøset. Da skal dere tråkke de ugudelige ned, de skal være som støv under sålene deres den dagen jeg gjør mitt verk, sier Herren, Allhærs Gud".

Hvor vil helvete være?
Åpenbaringen 20:9 "De dro opp på jordens høyslette og omringet de helliges leir og den elskede by. Men ild falt ned fra himmelen og fortærte dem". Her forteller bibelen om det endelige oppgjøret, mellom godt og vondt.

2. Peter 3:10 Men Herrens dag skal komme som en tyv. Da skal himmelen forgå med et rungende drønn, elementene skal komme i brann og bli fortært, og jorden og alle gjerninger som er gjort på jorden, skal komme frem i lyset.

MERK: Helvete vil være her på jorden, jorden i brann med ildregn som i Sodoma, den endelige utslettelsen av all synd, alle syndere og de falne engler og Satan. De frelste vil være trygt inne i nye Jerusalem nå.

Vil Satan være ansvarlig i helvete?
Nei. Djevelen blir kastet i ilden. Bibelen sier han skal lide mest av alle, før han utslettes. Se hva mer bibelen sier om Satan. Esekiel 28:18" Alle blant folkene som kjente deg, grøsset ved synet av deg. Du er blitt til skrekk og gru, og borte er du Satan, utslettet for alltid". Bibelen er klar her, og andre plasser. Hvordan kan Satan straffes mer enn alle, om han utslettes, om menneskene skal være i et evigvarende helvete og brenne for alltid slik vranglæren påstår?

Vil ilden i helvete (ildregnet på jorden fra himmelen) noen gang slutte, det står jo evig?
Jesaja 47:14 "Det skal ikke være glør til å varme seg på, ikke et bål til og sitte ved". Her snakker bibelen om etter ildregnet har gjort det som det skal, utslette alt ondt en gang for alle.


MERK: Etter at synd, syndere, og alt på ondt på jorden er ødelagt, vil brannen slukne. Det vil ikke brenne gjennom alle tider og i all evighet. Et evig helvete av pine ville gjøre det umulig og noen gang bli kvitt synd. Guds plan er å isolere synd og ødelegge den, ikke bevare det. Åpenbaringen 21:05 sier: "Se, jeg gjør alle ting nye".


Blir både sjel og kropp ødelagt i helvete ?
Matteus 10:28 "Frykt ikke for dem som dreper legemet , men ikke kan drepe sjelen ; men frykt heller for ham som kan ødelegge både legeme og sjel i helvete".


MERK : Mange tror dessverre at sjelen aldri dør , men to ganger sier Gud: " Den sjel som synder , den skal dø ." 18:04 Esekiel, 20 . Så i henhold til bibelen , vil den ugudelige bli ødelagt i helvetesild - både sjel og legeme .


For hvem vil helvetes ildregn bli tent?
Matthew 25:41 Gå bort fra meg, dere som er forbannet, til den evige ild, forberedt for satan og hans engler.

MERK: Formålet med ilden er å ødelegge Satan , hans onde engler , og synd . Hvis jeg nekter å snu meg bort ifra synd, vil jeg bli nødt til å bli ødelagt, fordi hvis synden ikke er ødelagt og utslettet, vil det igjen forurense universet. Bibelen er klar på at all synd og ondt skal utslettes.


Har ikke Bibelen frasen " uslokkelig ild " tyder ikke det på at brannen aldri går ut?
Matteus 03:12 "Han vil grundig rense sitt gulv, og samle sine hvete i garner , men han vil brenne opp agner med uslokkelig ild". Dette er alt skjedd, og brenner det i dag? NEI.

MERK: Nei! Uslokkelig brann kan ikke slukkes, ikke før alt er brent bort. Men når alt er brent opp, slukner det. Hvor ofte ser du f. eks i avisen at et hus var uslokkelig? Det har jeg sett mange ganger, men de husene brenner ikke i dag, de slukna når alt brant opp, men ingen klarte slukne de, de var uslokkelige. For eksempel, advarer Jeremia 17:27 at hvis Guds folk ikke var trofaste, ville han tenne ild i Jerusalem med " uslokkelig ild. "Og Skriften erklærer at denne profetien har allerede blitt oppfylt. Det brenner ikke der i dag, bibelen er full av disse eksemplene.

Betyr ikke " evig ild " uendelig?
Judas 01:07 "På samme måte var det med Sodoma og Gomorra og nabobyene deres, hvor de levde i hor slik som disse englene, og i deres unaturlige lyster. De ble straffet med evig ild og er blitt et advarende eksempel".

MERK: Vi må la Bibelen forklare seg selv. Vi kan se klart i dette verset at Sodoma og Gomorra ble ødelagt med evig ild som et eksempel på helvete, bibelen sier det selv, men disse byene brenner ikke fremdeles. De ble forvandlet til aske. Men konsekvensene av ilden er evig.

Når Åpenbaringen 20:10 sier at den ugudelige skal pines " for evig og alltid, " indikerer ikke det endeløs tid?
Jonas 02:06 "Til fjellenes grunn for jeg ned. Jordens bommer lukket seg etter meg for alltid".

MERK: Nei Jonas var i buken på den store fisken i tre dager og tre netter ( Jonas 1:17) , men han sa "for alltid. "Jeg er sikker på at det føltes som en evighet! Det greske ordet oversatt " for alltid " i Åpenbaringen 20:10 er "Aion". Det representerer ofte en uspesifisert tidsperiode, begrenset eller ubegrenset. Ordene "for alltid "er brukt 56 ganger i Bibelen og referer til noe som allerede er avsluttet. I ett tilfelle, "for ever " beskriver livet til en trofast slave (Andre Mosebok 21:6), og på et annet sted " til evig tid "betyr 10 generasjoner (Mosebok 23:03). Med mennesker, " til evig tid " betyr oftest " så lenge han lever " (1 Samuel 01:22 , 28).

Etter synd og syndere er ødelagt , hva vil Jesus gjøre for sitt folk ?
2. Peter 3:13" Men etter Hans løfte venter vi på en ny himmel og ny jord, hvor rettferdighet bor."

Åpenbaringen 21:04 Og Gud skal tørke bort alle tårer fra øynene deres, og det skal ikke være mer død, heller ikke sorg eller gråt, skal heller ikke det være noe mer smerte: for de første ting er borte.

MERK: På asken av denne rensete verden, vil Gud skape en ny himmel og en ny jord. Han lover glede, fred, og ubeskrivelig glede for alle levende vesener i hele evigheten.


Vil synd problemet noensinne stige igjen?
Nahum 1:09 "Hva pønsker dere på mot Herren, han som kan ødelegge dere helt? Nøden kommer ikke en gang til".

MERK : Nei ! Løftet er spesifikt. Synd vil aldri eksistere igjen, i Guds univers. Jesaja 65:17 "For se, jeg lager jeg en ny himmel og en ny jord, og den tidligere skal ikke bli husket, ingen skal tenke på det".

cb70

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt