Verdidebatt

Gift dere så fort dere kan!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Kristne miljøer bør gi mer rom for sjekking, sier samlivsveilederne Trude og Werner Jacobsen i Vårt Lands papirutgave i dag 15.07 (kan kjøpes på nett her)

– Det virker som om mange mellom 25 og 30 år ikke har vært i et parforhold og ikke ser ut til å ha det som et nært mål. De er veldig fornøyd med å nyte singellivet og investerer mye i vennskap. Så kan man gå inn i et parforhold hvis det ikke går på bekostning av egen realisering, sier ekteparet som er aktive i OASE og sertifisert som veiledere av samlivskurset Prep.

Mer sjekking og tilrettelegging for det kan gjøre det lettere å bli kjent med en potensiell kjæreste i menighet og kristne miljøer.

Selv giftet paret seg da de var 19 og et halvt og 24 år. De tror det kan bli vanskelig å finne en partner som passer inn i livet og nettverket dersom man venter for lenge. Dessuten blir man gjerne mer kresen.

Samlivsveilederne mener kristne bør holde seg til kristne fordi man «drar på seg en del dilemmaer når man ikke kan dele det dypeste med sin livspartner».

Hva mener du? Bør kristne gifte seg så tidlig som mulig? Er kristne miljøer for dårlig egnet til sjekking?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt