Rolf-Erik Pedersen

17

Proaktiv Project Manager, anyone…..?

Publisert: 27. jun 2010

 I riktig gamle dager, da Pedersen var ung, så hadde vi yrkestitler som de fleste av oss forstod hva innebar. Brannmann, kontordame, sykepleier, gravemaskinfører, elektriker, rørlegger, regnskapsfører, ingeniør, kokk, sjåfør, frisør etc.

Det er en fryd å lese Aftenposten og jobbseksjonen hver søndag med alle sine mer eller mindre morsomme og fantasifulle stillingsannonser. Kunne det friste med en stilling som Key Account manager? Visual Merchandiser? Eller Manager Store Operations? Hva med Partner Account Manager? I alle fall må vel Solution Consultant være noe å trakte etter?

Felles for de fleste av disse fjollete titlene er at det finnes gode norske betegnelser. Men de høres nok ikke like fjongt ut som Solution Consultant. Og Salgsleder kan liksom ikke måle seg med det forlokkende og høyst internasjonale Key Account Manager, populær forkortet til KAM. ”Hva driver du med da? - Jeg jobber som KAM! Åja……” Og hvem kaller seg for frisør når man kan smykke seg med tittelen Hair Stylist?

Ved siden av å operere med tullete titler som egentlig ikke sier noe som helst så er stillingsannonsene spennende lesing. Her snakker vi virkelig om å utfordre menneskets evner og egenskaper! Foruten at du helst skal være under 35 og i tillegg ha mange års relevant erfaring samt høyskoler, universitetsutdannelse, Bachelor i ditt og datt med mer så skal du i tillegg ”trives i en hektisk hverdag med mange baller i luften”, noe som oversatt til godt norsk betyr at arbeidsgiver forventer at du skal jobbe for 2 personer. ”Fleksibel” betyr at du aller helst skal være ugift, barnløs, uten venner og uten noen hobbyer og fritidsinteresser slik at du kan være i stand til å dedikere deg 110% for en spennende jobb….. Jeg ser også at man søker etter medarbeidere som både er strukturerte og fleksible! Hvordan man får dette til å henge sammen skulle jeg likt å vite.... Og proaktiv! La oss nå for guds skyld ikke glemme at du skal være proaktiv! Vi snakker ikke bare aktiv her i gården, nei; proaktiv er tingen! For 10 år siden var proaktiv et ord jeg aldri hadde hørt om. Det fantes aktiv og passiv og ferdig med det. Undres på om det finnes noe som heter propassiv? ”Jada, jeg er propassiv og sørger for at jeg har anledning til å ligge på sofaen hele dagen lang….” I 2007 kåret NA24s lesere ordet ”proaktiv” til det aller verste av næringslivets såkalte ”buzzwords”. Altså ord som høres flotte ut men som egentlig ikke betyr en noe som helst. For øvrig er det også en stor fordel om du er en relasjonsbygger. Samt sosial, blid og strukturert og du må ikke minst trives med utfordringer!

Er du et mirakel av et overmenneske og har alle ovennevnte egenskaper så kan du altså søke på stillingen som regnskapsmedarbeider, unnskyld:  Accountant,  i et særdeles spennende firma. Tenk det, et spennende firma! Snakker vi tur med Kaptein Sabeltann og jakten etter skatten på Sjørøverøya her?

Og ja; jeg har vært med på både coaching og kick off samt har tenkt utenfor boksen! Her snakker vi utvikling på høyt nivå. Men jeg har IKKE vært med på ta-på-hverandre-kurs, jeg har IKKE sittet i lotusstilling og lært pusteteknikker og konsentrasjon, og jeg har heller IKKE spilt rollespill. Men det kommer nok! Og da skal dere få høre om det.

Kommentar #1

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

He, he

Publisert rundt 11 år siden

Tatt på kornet Rolf Egil...

Hva blir permittert i dette tåkeheimspråket lurer jeg på...

Akkurat nå er jeg aqua proaktivt liggende for anker utenfor Risør....

Kommentar #2

Trond Danielsen

17 innlegg  235 kommentarer

rare greier

Publisert rundt 11 år siden

Rart det der med titler ja.

Selv er jeg jo melkebonde. Og har i årevis kranglet med å få tittelen min inn i telefonkatalogen. Men ikke søren om de godtar Can Jur :-)

Kommentar #3

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

RE: rare greier

Publisert rundt 11 år siden
27.06.10 kl. 22:56 skrev Trond Danielsen:

Rart det der med titler ja.

Selv er jeg jo melkebonde. Og har i årevis kranglet med å få tittelen min inn i telefonkatalogen. Men ikke søren om de godtar Can Jur :-)

 "Fint skal det væra" sa kjerringa.  Hun fikk ei mahognyflis i baken.  Selv synes jeg det kommunale "Resultatenhetsleder" er noe av det morsomste. 

Kommentar #4

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Resultatenhetsleder

Publisert rundt 11 år siden

er vel det samme som graveren vil jeg tro.

Kommentar #5

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Titler

Publisert rundt 11 år siden

Det var da voldsomt da Rolf Egil! Selv har jeg lurt på å ta tittelen "Working Vacant" eller "Vacant Energy"

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere