Martin Drange

126

Årets vits

Publisert: 25. jun 2010

“Jeg er liberalist i grunnholdning, selv om jeg tror på grensesetting i en del spørsmål som gjelder fundamentet for liv og samfunn”.

Pastor Torp, som var førstekandidat for Kristent Samlingsparti i høst.

Kommentar #1

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Vits?

Publisert over 11 år siden

Hva er så latterlig med den uttalelsen? Tatt i betraktning at det er en mann som er i politikken er jo uttalelsen veldig rund og fin syntes jeg, han forsøker å omfavne så mange som mulig.

Jeg også er liberalist, men jeg også har grensesetting både for meg selv og mine barn. Ser ikke motsettningen ved de to jeg....

Kanskje du kan forklare hva du finner morsomt i den uttalelsen?

Kommentar #2

Leif Jørgen Sunde

8 innlegg  604 kommentarer

...

Publisert over 11 år siden

Tror Martin Drange sitt poeng er, at Jan-Aage Torp ikke akkurat er liberalist. Det var ikke noe galt med uttalelsen. Det passet bare ikke helt med mannen det kom fra.

Kommentar #3

|Hans Petter Skoug

15 innlegg  4781 kommentarer

Da forsto jeg..

Publisert over 11 år siden

Skjønte ikke helt sammenhengen... Kan ha noe med at jeg ikke kjenner Jan-Aage Torp fra før...

Oki, da har jeg lest litt om fyren, skjønner at ordet liberalist var en underdrivelse om denne mannen ja....

Kommentar #4

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

RE: Årets vits

Publisert over 11 år siden

 Nåja.  Det ble jo sagt så mye rart i fjorårets valgkamp.  Ikke minst fra dette såkalte Kristent Samlingsparti.  Den godeste Pastor Torp trodde på 12000% fremgang i Oslo - da ville han ha kommet inn på Tinget - hvis Vår Herre ville.  Vår Herre hadde helt andre planer i den forbindelse.  Og hvis jeg husker helt riktig så utbasunerte diverse representanter for dette fenomenet at man aktet å gå i regjeringsforhandlinger med FrP og Høyre etter valget, dog ikke med KrF da de var å anse som "for liberale".  Ikke minst her på verdidebatt holdt man et høyt og til tider støyende nivå.  Dvs. frem til valgdagen.  Dagen etterpå var det en øredøvende taushet.  Og siden har det vært bemerkelsesverdig stille, bortsett fra ett og annet pip fra en av partiets talsmenn som raskt fant ut at FrP var en mer sikker hest å satse på enn altså det nevnte Kristent Samlingsparti.

Liberalist?  Tja, man hadde jo nærmest adoptert ytterste høyre fløy i USA sitt syn på økonomisk politikk, i den grad der finnes noen i de kretser.  Forøvrig var man særdeles opptatt av forbud mot alt man oppfattet som sårt og leit i Noregsveldet.  At 99,8% av velgerne hadde andre hensikter i så henseende har man vel muligens tatt til etterretning?  Men se om vi ikke får høre ett og annet fra dette fenomenet til neste års kommunevalg.  Det e ittno som kjem tå seg sjøl, så de bolde partibyggere satser nok friskt igjen - med eller uten Vår Herres velsignelse.

 
Kommentar #5

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

...

Publisert over 11 år siden

Ja, altså "liberalist" er neppe noe noen i Kristent Samlingsparti kan kalle seg. Liberalistene finner man i Venstre, delvis i Høyre og delvis i Frp. De er for en liten stat, og de er verdiliberale - noe man knapt kan si om Torp. 

Til Rolf Egil: Snodig er det at KsP kan ende opp fremover ved å ødelegge valget for KrF sin del, og stjele stemmer som igjen gir mindre penger i kassen til KrF,som igjen sørger for at KrF må bruke mindre penger på å profilere seg til neste valg. Og de fleste forstår vel at Ksp aldri får sitte i noen regjering. Ja, ok de vil regjere med Frp og Høyre..men vil Frp og Høyre regjere med dem? 

Når det er utrolig viktig å bekjempe islamisme i dag, så ser jeg på det som veldig trist at vi skal ha "kristenistiske" partier her i landet. Men før eller siden skjønner de kanskje at det ikke nytter. 

Kommentar #6

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

RE: ...

Publisert over 11 år siden
26.06.10 kl. 01:15 skrev Martin Drange:

...... Og de fleste forstår vel at Ksp aldri får sitte i noen regjering. Ja, ok de vil regjere med Frp og Høyre..men vil Frp og Høyre regjere med dem? 

 :::::

De aller fleste trodde nok det ja; at KsP aldri ville være i nærheten av regjeringskontorene.  Tro kan flytte fjell, javisst, men her holdt det altså ikke med tro, uansett hvor sterk den måtte være.  Jeg tror Erna og Siv ville tenke seg om mer enn én gang før et slikt scenario ville ha funnet sted.  Skjønt hvem vet?  Iallefall ville jeg mer enn gjerne vært flue på veggen under eventuelle "forhandlinger"!

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere