Verdidebatt

Tjenesteforsømmelse?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Barn og ungdom får amfetamin som behandling for ADHD.    Aftenposten,i går den 22.juni.    Videre meldes det at diagnosen har økt voldsomt i Norge de siste 10-15 årene,og mere enn i noe annet land i følge  Willy-Tore Mørch,professor i barn og ungdoms psykiske helse. Dobbelt så mange unge i alderen 0-19år får medisin sammenlignet for 6 år siden.

På tidlig 1970tallet skapte den jødiske barnelegen Ben F.Feingold(USA)en verdensomfattende bevegelse på at kunstige og syntetiske tilsetningsstoffer kan gi bivirkninger i form av hyperaktivitet. Det var også en Norsk Feingold Forening. En involvert pølsemaker laget pølser så mange kjørte langt for å fylle opp fryseren .  Det var rene detektivarbeidet med å finne bakervarer uten fremmedstoffer,være seg smak eller farve,som alle kan greie seg godt uten.

KrF var ikke på banen mot tilsetningsstoffer som forstyrret Guds skaperverk og laget trøbbel i kroppskjemien.       I stedet støttes behandling med amfetamin.      Det kan sammenlignes med å ta en globoid om en får en stein i skoen i stedet for å fjerne steinen.

For bare 3 år siden kom det seriøse advarsler . Dagbladet 7/2007.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt