Verdidebatt

En Gud

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

GUD ER I VÅRE HJERTER

av Sara Hilal

Min tro omfatter ikke bare Islam, for det finnes bare en Gud. Vi mennesker har gitt Han forskjellige navn. På arabisk kaller jeg Han Allah. Men jeg bor i Norge, er norsk statsborger, og snakker norsk. På norsk er navnet Gud.

Gud er i våre hjerter uansett hvor vi bor, uansett hudfarge, land eller religion. Gud kommer til oss med fred, Han gir oss ro i sinnet og kjærlighet til våre medmennesker. Han gir oss styrke til å viske ut sinne, frykt og aggresjon.

Islam er fredens budskap. Det er ikke Gud som kriger, men mennesker som har tatt sine egne, frie valg, og som på dommens dag må stå til rette for disse. Dette er Koranens og Bibelens hovedbudskap. Mennesker skal leve i fred og kjærlighet. Vi har vår frie vilje, men må ta ansvar for våre valg, og slåss mot djevelen som forsøker å ta bolig i oss og lede oss til onde tanker og gjerninger. Gud har sendt oss profeter som Abraham (Ibrahim på arabisk), Moses, Jesus og Muhammed (fred være med dem). De kom til oss med Guds kjærlighetsbudskap, og med fredens budskap.

Det hender at kunstnere som vil male noe, ikke klarer det. De har ideen om noe stort, men får det ikke til i praksis. Når jeg skal beskrive Gud, skjer det samme med meg. Jeg finner ikke ordene. Jeg vil heller ikke lete etter disse ordene. Gud er så stor at jeg bare så vidt kan fatte det. Jeg kan ikke male bildet ferdig.

Jeg vet hva Gud betyr for meg. Jeg har hatt et tøft liv. I mange år følte jeg meg mer død enn levende. I mange netter ba jeg til Gud om å redde meg, løfte meg ut av mitt mareritt, og jeg ble bønnhørt. Gud har gitt meg inspirasjon og energi til å leve. Gud har gitt meg styrke til å tilgi, Han har fjernet hat og sinne fra hjertet mitt.

Jeg er ikke redd for å bli eldre. Jeg er ikke redd for å dø. Jeg gleder meg til å se hvilke valg jeg kommer til å ta, og hvilke mennesker jeg kommer til å møte. Livet er som et puslespill der alle brikkene til slutt faller på plass. Det er både skummelt, fascinerende og spennende; ting du opplevde for ti år siden, et menneske som dukker opp fra fortiden, noe som ble sagt for lenge siden som først nå gir mening.

Jeg tror på en Gud, vår Gud, som har gitt oss tre vakre religioner med nesten like budskaper. Uansett hva man har opplevd tidligere, blir livet spennende og meningsfullt når Gud er i våre hjerter.  Det fineste og vakreste vi har fått fra Gud, er vår fri vilje til å velge selv hva vi vil tro på - og hvem vi vil bli.

Gud er ikke kultur eller politikk, ikke bøker, prester, imamer, eller profeter. Ingen kan få deg til å tro på Gud utenom deg selv. Det hjelper ikke å gjemme seg bak noe eller noen, Han vet hva som foregår inni deg. Vi mennesker trenger å tro for å klare å leve våre liv og leve etter Guds kjærlighetsbudskap. Jeg er dritt lei av at folk misbruker Gud i krig og politikk.
Jeg vil takke Gud, som har gitt oss alt vi trenger, og som lar oss leve med våre feil - men også  med vår godhet.

Sara Hilal (26) har skrevet dokumentarboka ”Djevelens datter” (Gyldendal 2009) sammen med Eva Norderhaug.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt