Magnus Leirgulen

66

Bomber og Granater

Publisert: 11. jun 2010

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, jeg er en ekte israelsvenn.  Men ikke av det fanatiske slaget. Men hvis jeg skulle måtte velge fanatisme her hadde jeg klart valgt pro Israel gruppene.  De bruker store bokstaver i sitt budskap. ja - men løgner og fortielser hører den andre siden til.

Den "famøse" bordingen av "hjelpeskipene"  til Gaza kunne lett ha skjult tonnevis med dødelige våpen planlagt rettet mot Israel.  Bare blåøyde tenker noe annet.   I NRK programmet Brennpunkt i går kveld kom det frem at før denne matkonvoien ble et lignende skip bordet.  Under all lastren av mat og forsyninger avdekket israelske soldater mengder med våpen.  1000 raketter hvis jeg ikke husker feil, og tonnevis med sprengstoff, bomber og granater.  Den israelske pressetalsmannen snakket rolig og behersket på godt norsk om avsløringen.   Dette ble ikke videre kommentert av programlederen. I stedet ble det gjort stort nummer av at israelsk ubåtmannskap, ad omveier med Tyskland får trene seg i norske farvann, (norskerenna)   

Det er mulig jeg har misforstått det hele, men tror ikke det.  Når vi tenker på den omtalte forsyngsflotillen til Gaza. Hva hadde det norske forsvar gjort. Med slike erfaringer i minne. Jeg ville ikke vert mye stolt av det norske forsvar om det ikke hadde tatt lignende forholdsregler som Israel gjorde.   Det er denne massive raseriprotestene mot Israel her jeg ikke helt får til å stemme.

"Den vet best hvor skoen trykker - som har den på."  Israelske tenkere, analytikere og strateger vet mer om muslimsk tenkemåte enn vestlig blåøyethet noen gang kan forestille seg.

Muslimsk brorskap, Yassir Arrafat og PLO, og nå Hamas og en rekke andre var og er plogspisser i en arabisk muslimsk helhetsoppfatning. Alt snakk om tostatsløsninger er bare spill for galleriet, og taktikk for å vinne tid.

Israel vet utmerket godt at den muslimske religiøse oppfatningen hindrer effektivt en slik løsning, også på lengre sikt.  Den Islamske oppfatning av erobrede områder som de har fått ved Allahs hjelp er hellige.  Det er Allahs eiendom til evig tid.  De kan trekke seg ut av slike landområder med Allahs velsignelse i kortere eller lengre tid, men bare av strategiske grunner.  I prinsippet eier de Israels land den dag i dag, og vil aldri oppgi det. Da sviker de Allah, og det er en skjebne verre enn døden for en muslim.  Rart at ikke vestens diplomater og politikere har denne dimensjonen med i sine fredsløsningsplaner for Midtøsten - Vet de det ikke, eller bare håper de at fornuften skal seire.  Det er lov å håpe, men jeg tror Israel har "luktet lunten" som det heter.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere