Verdidebatt

Å slippe taket

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Min datter er nå 13 år. Det betyr at om tre små år må hun forlate hjemmet vårt for å gå på skole. Hele oppveksten går jo egentig ut på å forberede barnet på selvstendighet. Lære seg å klare seg selv. Men jeg er ikke så sikker på at jeg er like godt forberedt.

Det er så mange tanker som svirrer rundt det å slippe taket. Særlig vanskelig er tanken på å ikke å være der å beskytte henne lengre. I alle fall ikke til daglig. Vondt er det også å tenke på at selv om vi har klart å lære henne å akseptere sin annerledeshet, men hva med alle de hun kommer til å møte på. Jeg skjønner at de hun kommer til å dele skole med, neppe kommer til å ha like stor toleranse som vi har. Som barneskola har. Som naboene har.

Og så er hun vakker. Vil dette gjøre at hun er mer utsatt for de predatorene som man vet finnes der ute? Mange slike tanker. Vonde tanker når barnet ikke er barn lengre.

Stekk ut vingene å fly godt barn. Pappa sitter igjen og tygger negler. Men ennå en stund må flytreningen skje i beskyttet luftrom

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt