Kommentar

Snudd på hodet

Ifølge Utdanningsdirektoratet skal lærere slutte å bruke begrepet «vanlig familie». Den kjønnsnøytrale samlivsideologien gir seg stadig mer tragikomiske utslag.

Oppslaget i dagens Vårt Land er et bilde av Helga og Jarleif Gaustad med barna Oda, Sofie og Jakob. Teksten på førstesiden er som følger: «Disse fem bør ikke lenger kalles en ‘vanlig familie’. Det vil være uheldig, mener Utdanningsdirektoratet.»

Den kjønnsnøytrale samlivsideologien som ga oss en ny ekteskapslov for snart halvannet år siden, griper om seg. Dens ivrigste talsmenn er strategisk og sentralt plassert i ulike samfunnssektorer som har med arbeid blant barn og unge å gjøre. Og den samlivsliberale holdning som preger kjønnsnøytraliteten, blir bastant ideologisk og autoritær når den kommer i kontakt med den desidert vanligste samlivsformen i vårt samfunn, den heterofile.

Av redsel for at andre familieformer skal bli oppfattet som det de i alle fall statistisk sett faktisk er, gir Utdanningsdirektoratet beskjed om at det er uheldig å bruke begrepet vanlig familie om kjernefamilier.

Det er å snu saken på hodet. Nå skal altså den samlivsform som de aller, aller fleste i Norge velger, den heterofile, med mor, far og barn, diskrimineres. Man unnlater heller ikke å ta i bruk ladede ord og uttrykk for å komme kjernefamilien til livs: I en lærebok som er sendt ut til alle landets grunnskoler, omtales skolen som en heterofabrikk. Dette er åpenbart å regne som en vederstyggelighet som må bekjempes.

Utdanningsdirektoratet og lærebokforfattere tror tydeligvis at det ikke nytter å få slutt på det de opplever som diskriminering av ikke-heterofile samlivsformer uten å ty til sin egen offentlig finansierte diskriminering av kjernefamilien. Det er avslørende – og det bidrar ikke til et godt samfunn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar