Verdidebatt

Utrydd ulven!?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

At flertallet i Frp på sitt landsmøte gikk inn for aktiv dødshjelp (av mennesker), er blitt mye debattert her. Men samme parti gikk også inn for å utrydde ULVEN i norsk fauna. Noen vil nok se en ideologisk og logisk sammenheng her - men det bare primitiviserer og vulgariserer debatten å koble disse to tingene sammen. Så la oss snakke om ulven:

Jeg har en sønn som nå tar doktorgraden i økosemiotikk (økologi= læren om dyrs & planters forhold til omgivelsene og deres formeringsmuligheter / semiotikk=læren om tegn). Han skal bl.a. se på forholdet ulv, sauer og sauebonder - foruten (som enhver doktoravhandling) en masse teori fra internasjonale forskere.

Jeg bor ikke langt fra Kristiansand Dyrepark, bruker Årskortet mitt flittig og har sett ulveflokken de har der mange ganger. Ulv er ganske redd for mennesker og til og med når de får mat av dyrepasseren, holder de seg ofte borte, til dyrepasseren er gått lenger vekk. Jeg har alltid vært glad i dyr, setter pris på dyr og tror ulv har full rett til å leve. Bjørn, jerv og gaupe vil Frp ha i norsk natur - og det er litt pussig - for f.eks. jerv kan være svært farlig for små barn. Min første gaupe så jeg da jeg gikk i 1. klasse - vi trodde det var en liten løve, sånn så den ut, men fikk høre at det var en gaupe

Det er underlig med Frp: De kaller ulven - ikke et rovdyr - men et skadedyr!

Hvis alle SKADEDYR skulle utryddes i Norge, fikk vi litt å gjøre. Akkurat mens verdidebatt.no får mitt flunkende nye innlegg, kryper en diger og feit og energisk stokkmaur selvsikkert bortover  golvet - mus og rotter etc etc etc kjenner vi til noen hver

KONKLUSJON:

LA ULVEN FÅ LEVE!

Min sønn, doktoranden, vil nok få høre mange skrekkhistorier fra sauebønder - og isolert sett og i forhold til skolevei for barn osv kan man forstå redselen og frykten - men hvorfor er det slik i dette landet at det bare er å slippe sauene og andre dyr løs alene ut i naturen? Nå når arbeidsledigheten vokser, kunne vel noen tenke seg å være gjetere - tenk for et sunt og freskt liv ute i naturen - med flott mosjon og muskeloppbygging?

Kanskje noen i Frp kunne starte et SAUE-SECURITAS?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt