Verdidebatt

Menn som kvinner

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Carl I Hagen har fått mye kritikk i det siste fordi han beskytter sine barnebarn mot en egoistisk far. Lise Lindalen som han heter nå, som setter sin egen selvrealisering foran det å være en god far for sine barn. På jobb er han mann, men for sine barn insisterer far at han er en kvinne, og han krever at de godtar dette. Et overgrep, intet mindre enn et overgrep.

Dagbladets kommentatorer overrasker selvefølgelig ikke, og de bruker enhver anledning til å angripe bestefar Carl I. Hagen. Trude Ringheim slår til i aller verste Marte Michelet-stil i kommentaren Hagen i Transe som bommer på flere punkter. Carl I. Hagen og barnas mor hadde ikke i utgangspunktet noe ønske om å gjøre denne saken til en stor mediesak. Men når barnefaren Lindalen har stått frem på den måten i Jentene på Toten med uriktige opplysninger, hadde de ikke noen andre valg enn å gi sin side av saken.

Ringheim glemmer også at Dagbladet er dømt for brudd på god presseskikk i denne saken, selv om de visste om en oppsiktsvekkende dom hvor Lindalen er fradømt samværsrett med barna. PFU skriver blant annet:

Utvalget konstaterer videre at artikkelen handler om samværsrett med barn, og at Dagbladet kan oppfattes som et tydelig talerør for en av partene. Ikke bare fordi klager har avvist å delta i artikkelen, men også fordi avisen ikke omtaler det viktige premisset i dommen, nemlig at barna ikke ønsker samvær med far når han framstår som dame. Slik sett kan det synes som om avisen, med åpne øyne, har latt seg bruke i en konflikt om forhold mellom barn og foreldre, og foreldre imellom.

Her er det svakt av Ringheim og Dagbladet å ikke ta dette til etterretning i denne kommentaren. Leserne blir heller ikke informert om den sterke kritikken som kom fra PFU i fjor.

NRK hadde all mulig informasjon om at sakkyndige psykologer hadde sagt at Lindalens eksponering var uheldig og et overgrep mot barna. Likevel kjørte de knallhardt på å formidle dokumentaren med fullt navn på Lise Lindalen. NRK har heller ikke vurdert dommen mot Dagbladet i PFU i tilstrekkelig grad.

Les hele kronikken i Aftenposten, og se debatten i Dagsnytt 18 hvor Carl I. Hagen ser de etiske problemene med å stå frem på denne måten, men han argumenter meget godt for at det var nødvendig å komme med versjonen som bestefar til barna som også støttes av barna og barnas mor.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt