Verdidebatt

To have your heart added in hell.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Når svovelpredikanten Ole Hallesby ble begravet var det like greit og gravlegge en 2000 år gammel ide om fortapelse med han,så var vi kvitt hele ideen om ett eventuelt "helvete"

Så spør jeg "hvorfor kom vi ikke på denne geniale ideen om og begrave denne ideen tidligere"

Når det var slik en enkel sak?,aner vi fred og ingen fare?

Er det snakk  om "enten eller",.   (ifølge testamentet ?

Mange folk ble dyttet på denne ideen,mens de var barn,barn kommer jo rett opp i riket alikevel,så det var helt unødvendig og ødelegge folks liv slik.

Litt ifo om Ole:

Ole Hallesby tok med seg helvete i graven – etter ham har "norsk teologi" benektet helvetes eksistens. Den eim av svovel som omgir hans navn har gjort at ettertiden har ignorert ham. Men nå tas han igjen inn i varmen.

Teologen og predikanten Ole Hallesby (1897–1961) var en kjempe i sin tid: Han skrev 67 bøker som er solgt i hundretusener av eksemplarer, og er oversatt til 37 språk. Hallesby var Indremisjonens ubestridte leder i over førti år, fra 1912 til 1955. Men etter at han i 1953 ble stående alene i troen på helvete, ser verden ut til å ha glemt ham.

"Fortapelsens hav har sjeler der Gud har trukket seg helt vekk,alt av det som føles av velbehag i våre sinn er av Gud,når han trekker seg vekk og forkaster deg,er du fortapt.

Og riktignok ikke en kokende svovelgryte."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt