Verdidebatt

Nedbemanning

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Min arbeidsgiver skal «effektivisere og trimme organisasjonen». Det er mange måter å si det på. Iallefall så er det noen som må gå. Mange av oss som trofast har møtt på jobb hver dag og som trofast har utført våre oppgaver og skjøttet våre verv er plutselig «overflødige». Vi behøves ikke mer, alt det vi har gjort gjennom flere år viser seg plutselig en vakker dag og ikke ha noen betydning! For første gang i mitt yrkesaktive liv så må jeg erkjenne at min jobb er i fare. Den er ikke tvingende nødvendig for videre drift av verken avdelingen eller arbeidsplassen forøvrig.

«Prosessen skal gå fort og den skal være rettferdig» sa min arbeidsgiver i begynnelsen av januar. I skrivende stund er det i slutten av mai og det er først nå at «prosessen» har nådd min avdeling. I mellomtiden har det vært rykter og spekulasjoner. Det er med blandede følelser jeg går sommeren og ferietiden i møte. Jeg kan faktisk risikere å få oppsigelsen når jeg går på ferie.

En annen ting er at i en alder av 48 (49 til høsten) så er jeg ikke lenger den som står først i køen for potensielle arbeidsgivere. Tross alt snakket om «inkluderende arbeidsliv», «senior-ressurser» o.l. så sier all erfaring at praksis er noe totalt annet enn pent snakk.

«Overflødig». Bare smak på ordet. Det minner meg om mye annet i det sorteringssamfunnet vi er i ferd med å utvikle oss til. Nye systemer, nye dataprogram, nye «prosesser» gjør at flere og flere av oss er eller er i ferd med å bli «overflødige».

«The future's so bright, I gotta wear shades» var det en eller annen som sang engang på 80-tallet. Vel, jeg tror jo i min enfoldighet at jeg da må være brukandes til noe i noen år til. Og jeg har klart meg med lite før så jeg skulle vel alltids klare det en gang til.

Er det noen her på forumet som er eller som har vært i en slik situasjon at de har vært offer for en nedbemanning og har erfaringer som dere vil dele?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt