Verdidebatt

Begrepsmisbruk

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Folka i "Mythbusters" har visstnok fått "humanist"pris, fordi de " tar for seg oppgaven i å finne ut hva som virkelig er sant i gamle myter. På humanistisk vis tar de for seg tre myter i hver episode og bruker vitenskapelige metoder og tankegang for å finne ut om det vi tar for gitt virkelig holder mål, heter det i begrunnelsen."

Utdelerne, The Humanist Chaplaincy at Harvard, er jo en ateist-organisasjon og jeg synes det var veldig snodig at de skulle gi en slik pris til et program som ikke fronter ateisme eller noe spesielt livssyn. Det "eneste" det fremmer er rasjonell og skeptisk tenkning, noe mennesker av enhver tro kan ha. Men det er jo åpenbart at organisasjonen med sitt begrep "humanisme" ikke mener bare "mythbusting", men også en tro på at Gud ikke finnes. Noe som i seg selv kan skape begrepsforvirring. "Humanisme" kan bety flere ting, f.eks kristenhumanisme.

Som om ikke det var uredelig nok, blir det da enda mer snålt med denne utdelingen.  Greit nok at Adam Savage er ateist, men hans syn kan jo ikke tas til inntekt for hele programmet. Dermed syntes jeg det var en pussig prisutdeling.

Jeg er altså kristen, men jeg elsker det programmet. Jeg synes ikke ateister har rett til å ta patent på noe jeg også anser som “mitt”.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt