Martin Drange

126

Å prioritere gjelder også for politiet

Publisert: 20. apr 2010

Det forundrer meg at politikerne, som vet så godt at politikk handler om prioritering, velger å gi et politi med knappe ressurser og betjenter så mange oppgaver.

Er det f.eks lurt å kriminalisere kjøp av dop eller seksuelle tjenester, når det er krystallklart at det er de som smugler og selger rusmidler og mennesker som først og fremst burde straffes?

Jeg har problemer med å se logikken i det hele.

Kommentar #1

Jonas Strømstad

0 innlegg  23 kommentarer

"Offerfrie" forbrytelser

Publisert over 11 år siden

"Min frihet stopper der den går utover dine rettigheter," er mitt grunnleggende rettferdighetsprinsipp (garantert frekt stjålet fra noen, husker bare ikke hvem).

Bruk av rusmidler og salg av sex går ikke utover andres rettigheter og blir derfor av store deler av befolkningen ikke oppfattet som forbrytelser på lik linje med vold, tyveri, menneskehandel osv.

Politiet har hatt og vil fortsette å ha en uoverkommelig oppgave foran seg hvis narkotika og kjøp/salg av seksuelle tjenester skal slås ned på på den måten styresmaktene ønsker. Vår personlige og våre eiendelers sikkerhet vil lide pga. dette.

Kommentar #2

Martin Drange

126 innlegg  1114 kommentarer

mhm

Publisert over 11 år siden

Godt å se at noen her er enige, Jonas. Og en ting er på en måte den ideologiske debatten rundt dette, som du bringer inn, og er bra. Det andre er det rent pragmatiske og praktiske. Og jeg klarer i likhet med deg ikke å se hvordan dette kan funke.

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere