Verdidebatt

Sannhetens kår.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Selv opplever jeg at vi lever i tider hvor sannhetens kår på mange måter er skrumpet inn og fjernet seg mer og mer  fra evangeliets hovedsak. Siden jeg selv tidvis har befunnet meg i åndelige labyrinter hvor utsikten har vært heller dårlig blir en  riktig glad når en finner forkynnelse som møter oss mennesker der vi er i vår fortapte tilstand. Og her er vi ved fundamentet slik jeg etter hvert fikk se det. Synden er så mye mer enn umoralske og gale handlinger, den er først og fremst en tilstand. Frelsen er for ugudelige som opplever seg selv som fortapte i møtet med en hellig Gud.

Tal til menigheten av Israels barn og si til dem: Dere skal være hellige, for jeg, Herren deres Gud, er hellig. 3Mos 19:3.

Om dette skriftsted sier Rosenius: Alle Gud ord i Skriften som lærer hva vi skal være og gjøre, d.v.s. alt Guds ord som krever noe av oss, hører inn under loven. Det kan gå på indre holdninger og på utvortes gjerninger. For Guds lov krever hele mennesket, selv det innerste i vårt vesen; vårt hjerte, våre tanker og begjær. Derfor taler ikke budene til oss om at din hånd, din fot, din tunge...skal gjøre det og det. Nei de sier: Du, du... Budene taler altså til hele mennesket.

For Guds lov er intet annet enn Guds hellighet, Guds natur og vilje uttrykt i ord. Og slik som han selv er, vil han også at vi skal være. Det han selv elsker, vil han vi skal elske. Det han selv hater, vil han vi skal hate.

Dette er grunnen til at han stiller seg selv fram som eksempel for oss, og krever at vi skal være hellige og fullkomne, slik som han selv er. Han sier: "Dere skal være hellige, for jeg, Herren deres Gud, er hellig!" Og Kristus sier: "Dere skal være fullkomne, slik deres Far i himmelen er fullkommen".

Å, for noen dårer de er, de som sier at "Gud ikke krever mer av oss enn vi kan klare",- når ordene vi her har delt sier noe ganske annet! Hvis det var slik at Gud ikke krevde mer av oss enn vi, falne syndere, kunne klare, da ville jo ikke "hver munn bli lukket igjen, og hele verden bli stående straffskyldig for Gud". Og da hadde det vært unødvendig for Kristus å gå i døden for vår skyld!

Utdrag av Husandaktsboka 11.april: http://www.arven.net/

Her møter vi en av frelsens to grunnsøyler, Jesu stedfortredende soningsdød. Den andre er Jesu stedfortredende lydighet og oppfyllelse av loven til rettferdighet for oss syndere.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt