Verdidebatt

Det er ikke du

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er så mange som vil at jeg skal ta til meg Jesus. De mener det sikert godt, men det er en liten hake ved det. Jesus trenger neppe en tredjeperson til å fremføre sitt erende. Jeg trenger heller ikke andre for å snakke med Jesus.

Det er ikke lett å gå midt blandt Jesuspredikerne uten å tråkke dem på tærne. For en høffelig anmodning om at de ikke behøves for å opprette kontakt med Jesus faller som oftest på stengrund. På mange måter er det også forståelig for når man antyder at de ikke er viktige i budbringerrollen kan det lett oppfattes som om man mistror dem som menneske.

Men det er ikke menneskerollen man søker bort fra, det er predikerrollen. Som menneske kan man samhandle og bedrive mennesklige aktiviteter. Det er når mennesket forsøker og trå i gudenes sko man sier stopp. Forsøker å forklare at det ikke er mennesket jobb å gjøre guders arbeide.

Hva nytter det vel å rope til en blind, se opp! Den blinde vil trenge en førende hånd bort fra farene ikke et uforståelig advarende rop. De som har hatt gleden av å omgåes barn vet at historier kan være magiske men de vet også at all verdens historier er forgjeves om man går ut å gjør det motsatte at det budskap man lar passere munnen.

Det kan virke som om mange kristne tolker formaningen om å spre budskapet til kun å være gyldig om budskapet kommer ut av munnen. Det kan vel like så godt være at meningen var at det skulle leves ut slik at andre så resultatet og ikke bare hørte den magiske historien.

Det er for mange ord her inne, de blir tomme og uten hjerte. Det ville forundre meg stort om Jesus valgte bloggformen om han skulle finne det for godt å dukke opp igjen. Ord kan formidle tanker og meninger, men følelser kan de ikke formidle, de kan sette dem i gang men det skjer i indiviet og ikke som et styrt resultat av ordet.

Det oppleves annerldes å få en klem enn å få et postkort som antyder en klem.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt