Kommentar

Framtid og håp?

Livet er urettferdig. De fleste av oss vet det. Hvem har ikke opplevd at noe bra skjer, som vi kan takke Gud for, for deretter å oppleve at en hendelse knuser alt det gode i tusen biter. Og så står vi igjen, og tenker: Hvorfor, Gud?! Hva har jeg gjort for å fortjene dette? Noen tenker kanskje at Gud straffer dem. Andre begriper ikke hvorfor Gud ikke ser at det går en grense for hvor mye et menneske kan tåle av påkjenninger.

I Ungdom i Oppdrag lærte jeg at Gud er trofast til sine løfter, og at Han ikke er en passiv Gud, men en som griper inn. Livet lærte meg motsatt. Løftene ble brutt, og Gud snudde ryggen til.

Jeg snakket med en sykehusprest en gang, som sa til meg: "Silje, det er mange tusen løfter i bibelen. Karismatikerne plukker ut de mest behagelige, og sier at det er Guds løfter til hver enkelt av oss. Dette stemmer ikke. De er skrevet til byer, menigheter, personer.. I bestemte situasjoner, tidsepoker, kulturer osv. Å ta dem til oss personlig, er farlig. Hva skjer da med troen vår når løftene brytes?" Jeg visste svaret så altfor godt.

Hvem har ikke hørt forkynnelse om at Gud har en plan med livet vårt? Hvem har ikke fått sms eller mail med bibelverset fra Jeremia 29,11 -om at Gud ikke har  tanker til ulykke for oss, men tanker om framtid og håp. Dette gir jo trøst! Det gir HÅP om at Gud ser lenger enn oss, og at lenger framme ligger det noe godt for oss.

Men er det et falskt håp? Er det bare menneskeskapte tanker at Gud har en plan? Er bibelen mer en historiebok som skildrer det som har skjedd, enn en bok hvor Gud taler til oss i dag?

Hvis bibelen bare forteller om hva som har skjedd, og hva som skal skje.. Men ikke relaterer til mitt liv her og nå.. Og hvis Gud ikke har noe som helst inngripen i hverdagen min, og det eneste håpet jeg har om å få kjenne Guds kjærlighet, -er når jeg en dag kommer til himmelen..

Da føler jeg hele kristenlivet blir dødt og meningsløst. Akkurat som livet mitt er. Ikke noe håp, -før døden setter meg fri fra livets fengsel.

Hva tenker dere om dette? Har Gud en plan? Taler han til oss gjennom fortidens eldgamle tekster? Er ordet levende, og er Gud virksom i oss gjennom DHÅ? Eller er vi forlatt til vi forlater denne verden, som er omringet av syndefallets makt?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Kommentar