Verdidebatt

Kristus - ikke bare en person

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg så et interessant program på TV som handlet om hva religiøse mennesker tenker om det å stå overfor muligheten for oppdagelse av liv på andre planeter. Dette var i lys av nylige vitenskapelige oppdagelser som sannsynliggjør liv på planeter som f. eks. Mars. En biskop og en representant for islamsk råd i Norge ble intervjuet i forbindelse med dette.

Det var fint å se at representantene hadde gjort seg reflekterte tanker om dette, og det virket som de med dette var blitt tvunget til å se ting i større perspektiv enn hva de hadde gjort tidligere, og som de begge poengterte; "uten at troen var blitt påvirket".

Jeg vil nok i en viss grad være uenig i det at troen står upåvirket. Selvfølgelig vil kjernen i det de tror på være upåvirket, men allikevel er detaljer i deres tro påvirket på en slik måte at de vestlige religionene ikke lenger kan innta et "terrasentrisk" verdensbilde og vil derfor komme til å gjøre endringer i sitt livssyn, også på et dypere plan. Biskopen hadde gjort seg noen filosofiske betraktninger om hvordan; "Gud kommuniserer med livet på andre planeter, når Gud kommuniserer med oss via Jesus, noe som er en sentral oppfattelse i kristendommen."

Her mener jeg at man vil komme til å forlate en "materialistisk" oppfatning av Guddommen(med det mener jeg en Gud som er begrenset til vår planet) til fordel for en mer transcendental oppfatning av Guddommen, altså en Gud som er mindre knyttet til vår jord alene og som ligger hinsides den fysiske verden. Her må man også lære seg å se Kristus som mentalitet, ikke bare en person. En mentalitet som i like stor grad kan manifestere seg på andre planeter like mye som vår.

Denne TV- utsendelsen viser jo at den gamle verden er i ferd med å bli trengt opp i et hjørne, og vil til sist tvinges til å opphøre. Som Martinus selv sa det:  "Der uvitenhet fjernes opphører det onde å eksistere."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt