Magne Lerø

Sjefredaktør i Dagens Perspektiv/Ukeavisen Ledelse
96

Modig, sexy og ubetenksom

Publisert: 22. mar 2010

For noen i KrF er Inger Lise Hansen en ”fristerinne” som man skal ta avstans fra.  For andre er det blitt enda viktigere å markere at det er romslighet i KrF. Her skal det være plass til lekre unge kvinner i korte skjørt.

Kvinnelige politikere  som  lar seg avbilde med sexy styling på forsiden av et ukeblad ledsaget av tittelen ”Jeg liker å kle meg utfordrende”, må regne med å bli tatt mindre seriøst. KrFs nestleder, Inger Lise Hansen, kan bli et unntak på reglen. Grunnen er at det hun gjør er så overraskende og provoserende at folk tvinges til å stille spørsmål om hva som ligger bak.

Det blir for billig og enkelt å hevde at småbarnsmammaen Inger Lise Hansen er opptatt av å spille på sex. Når Anita Apeltun Sæle i Dagbladet kaller henne en glamourmodell, er motivet å ramme henne. Ektemannen Finn Jarle Sæle går enda lenger. I en samtale med Vårt Land sammenlikner han Hansen med Alessandra Mussolini som er kjent for å spille på sex og som til stadighet kommer i miniskjørt i parlamentet.

De konservative

Inger Lise Hansen provoserte de konservative i KrF tidligere i år med sitt utspill om vinmonopol, Israel, bekjennelsesparagrafen og homofili. For noen i dette miljøet er det hun nå har gjort mye verre. Det er nummeret før noen beskriver henne som en ”fristerinne” og minne om at slike skal man vende seg bort fra. I løpet av denne helgen har hun nok fått noen flere og enda mer innbitte motstandere i eget parti.

Intervjuet og bildene i Det Nye har hun godkjent. Hun ante imidlertid ikke at VG lørdag ville ha henne pryde forsiden med teksten: ”KrF-topp poserer i undertøy. Vil være sexy for å provosere”. Hun burde tenkt at dette var en sak for tabloidene.

Inger Lise Hansen protesterer med å si at hun ikke er avbildet i undertøy, men i en kjole, at hun ikke har godkjent at bildene kan brukes i VG og at hennes uttalelser er tatt ut av sin sammenheng.  VG drar det langt når de påstår at hun poserer i undertøyet. Det er vitterlig en kjole hun er avbildet i. Den slags kjoler ser man ikke mye av på bedehuset, men der folk flest på Hansen alder vanker, er dette temmelig standard. Utringningen er heller ikke større enn av det ville ha passert i kristne miljøer. Men vil man vise så mye hud som Inger Lise Hansen gjør, er det for å tiltrekke seg menns blikk. Slik virker det i alle fall.

Spille på kropp

Inger Lise Hansen er ikke kjent i KrF-miljøet for å spille på sin kropp. Hun er pen og fotogen, men det er hun ikke alene om i KrF. Når hun stiller opp i Det nye, er det for å komme i kontakt med nye velgergrupper. Hansen har lest Paulus som sier at han var en ”jøde for jøder og en greker for greker”.  Han tilpasset seg. Han var opptatt av hva som passet seg i det miljøet han var.  Prisen man må betale for å tilpasse seg, er at man blir kritisert for ikke å være klar og tydelig.

Det hadde ikke fungert om Inger Lise Hansen skulle latt seg avbilde i Det Nye slik hun går kledd når hun opptrer som taler på partiarrangementer. Da er det ingen som blir forstyrret  av at utringningen er i største laget eller at ”skjørtekanten er over sperregrensen” , som VG skriver.   Sett med Det Nye-øyne, er det hun stiller opp i ganske tekkelig og standard. Men hun poserer som en fotomodell og hun framstår som en kvinne opptatt av å tekkes mannen.  Men er det så oppsiktvekkende? Det gjør jo kvinner hele tiden.

Fordommer

Inger Lise Hansen velger å utnytte det at hun har et utseende som ”fungerer” i Det Nye. Hun vil si til  Det Nyes lesere at ”dere kan være den dere er og stemmer KrF”. Det er nettopp dette som er Hansens prosjekt.  Man stemmer KrF hvis man er enig i politikken. Hun er opptatt av å bryte ned fordommene mot KrF. Hun bruker seg selv som eksempel.  Det samme gjorde Valgerd Svarstad Haugland da hun lot seg avbilde med et rødvinsglass.

Inger Lise Hansen er en opprører. Derfor har hun også vært opptatt av å markere at det er lov å være noe mer dristig i klesveien enn det som er vanlig i det konforme KRF-miljøet

Inger Lise Hansen sier det som det er. Hun har noen ganger kledd seg sexy for å provosere. Det er neppe lurt av en toppolitiker å si det slik. Det er å be om det oppslaget hun fikk i VG.

Inger Lise Hansen har mistet kontrollen med hvordan hun blir oppfattet. Det blir garantert misforståelser og oppstyr når pene kvinner i politikken stiller opp lettkedd og snakker om at de liker å opptre sexy av og til.

Dette kommer til å gå over. Det går nok en stund til vi får se Inger Lise Hansen  som lekker forsidepike igjen. De som er blitt mer oppsatt på å droppe Hansen som nestleder, må vente motstand. For noen er det blitt enda viktigere å markere at det er romslighet i KrF. Her skal det være plass til unge kvinner i korte skjørt.

Kommentar #1

Tor Albertsen

66 innlegg  597 kommentarer

Modig og nødvendig

Publisert over 11 år siden

Bra Magne!

Jeg synes det er helt latterlig å bedømme politikere etter problemstillinger som overholde ikke har med politikk å gjøre. Da er det norsk politikk-kultur som det er noe galt med og det norske folks vektlegginger i mangel av annet å være opptatt av. Det er et symbol på det rike Vesten som interesserer seg mer om kvinnens kropp og klær enn den lidende verden.

Jeg synes hun viser intelligens når hun tør å vise deler av sitt privatliv og interesser og regne det som naturlig. Det er nemlig ikke det private hun vil viser til som politiker!! Hun er nå allerede blitt godt kjent og ingen trenger lenger lure på hvem hun er. Og hun kan bruke kreftene til det viktige, nemlig som politiker. Hennes jobb er å bevise i årene som kommer at hun er dyktig nok.


Kommentar #2

Per Traasdahl

67 innlegg  1534 kommentarer

Modig?

Publisert over 11 år siden

Dere kan gjerne forklare hva som er så modig med dette, og er det dristig så vil jeg kalle det DUMdristig.

Skal jeg være ærlig så heller det mere og mere til at jeg vil kalle dette som nå skjer rundt Krf nå for et kuppforsøk.....

Kommentar #3

Rolf-Erik Pedersen

17 innlegg  1884 kommentarer

RE: Modig?

Publisert over 11 år siden
22.03.10 kl. 20:05 skrev Per Traasdahl:

Dere kan gjerne forklare hva som er så modig med dette, og er det dristig så vil jeg kalle det DUMdristig.

Skal jeg være ærlig så heller det mere og mere til at jeg vil kalle dette som nå skjer rundt Krf nå for et kuppforsøk.....

 Kast klærne og skaff deg et parti?  Faktisk synes jeg det er ganske underholdende det som nå skjer i kokekaffen og sitronbrusens parti.  Jeg tror neppe det samme ville ha vakt så stor bestyrtelse i mitt eget parti Venstre.  Skjønt på den annen side klarer jeg liksom heller ikke å se for meg Trine Skei Grande i samme positur på VGs forside.....

Kommentar #4

Frode Meland

84 innlegg  4916 kommentarer

RE: RE: Modig?

Publisert over 11 år siden
22.03.10 kl. 20:25 skrev Rolf Egil Pedersen:  Kast klærne og skaff deg et parti?  Faktisk synes jeg det er ganske underholdende det som nå skjer i kokekaffen og sitronbrusens parti.  Jeg tror neppe det samme ville ha vakt så stor bestyrtelse i mitt eget parti Venstre.  Skjønt på den annen side klarer jeg liksom heller ikke å se for meg Trine Skei Grande i samme positur på VGs forside.....

---

Av en eller annen grunn klarer jeg ikke helt å se for meg Jern-Erna heller, i samme positur...

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere