Verdidebatt

Er sex provokasjon?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Begrepet "Hore og Madonna" ble ganske tydelig denne helgen. På lørdag. Inger Lise Hansen avbildet på forsiden av VG under overskriften: "Vil være sexy for å provosere." Bildet er lite flatterende og får Hansen til å virke utfordrende. Dagen etter får vi se den egentlige artikkelen. Hansen er intervjuet av Det Nye og snakker om klær og mote. Hun sitter ikke i undertøyet, men i en kjole. Og hun er veldig vakker på bildet.

Et ikke ukjent fenomen.

Men la oss si at Inger Lise Hansens mening hadde vært å kle seg sexy for å provosere. At forsiden på VG fortalte den virkelige historien. Hva mener vi om en slik handling?

Etter min mening ville det være helt feil av Hansen. Mediene domineres av et budskap om fri seksualitet som handler om noe helt annet enn seksualopplysning. Antall kjønnsykdommer er på fremmars, ja til og med HIV har vokst. Dagens tenåringsjenter opplever et press om et perfekt ytre, og sexpresset er ikke til å unngå. Hansen vil derfor kunne være et flott forbilde. En dame med meningers mot! Som i tillegg er opptatt av klær og mote. Men hun burde likevel være et voksent og stabilt forbilde. Som en motvekt til alle de håpløse realitydeltagerne som både har sex, drikker seg snytens og mobber andre på TV.

Å vise frem kvinnekroppen som vakker er etter min mening et kunstnerisk utrykk. Ja, til og med hvis kvinnen er naken. Dersom bildet spiller på sex blir det etter min mening usmakelig. Uansett om det er kvinne eller mann. KRF-politiker eller pornomodell. Min personlige mening er at mediene har altfor mye av det. Jeg blir mett og lei. Det sender feil signaler til dagens unge.

Så mitt svar, dersom VG-oppslaget på lørdag hadde fortalt sannheten, ville ha vært at Inger Lise hadde sunket i respekt hos meg. Heldigvis fikk jeg den riktige historien dagen etter.

Å spille på sex ville være å sparke inn en allerede åpen dør. Det er det mange som har gjort før henne. At Hansen tar opp sensitive temaer som homofili, Israel og abort er etter min mening sunt og nødvendig. Men om KRF prøver å "være kul" eller spille på en del trender i samfunnet som ikke er positivt, vil meningsmålingene mest sannsynlig stupe akterut og ned.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt