Verdidebatt

Synden vs fri vilje

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Forestillingen om menneskets frie vilje er svært viktig for andre sentrale forestillinger innen kristenheten. Forestillinger blant disse menneskene er blant annet at tro og seksuell legning er en viljesak. Denne forestillingen står sterkt fordi den er sentral for at de kristne dogmene skal kunne gå opp, eller være tilnærmet realistiske og troverdige. Allikevel er ikke synden underlagt kristenhetens forestilling om den frie vilje, her er det av en eller annen grunn gjort et unntak.

Hvorfor tror de kristne at Jesus måtte sone vår skyld på korset? Nettopp fordi vi ikke ved vår egen såkalte frie vilje makter å løfte oss opp fra vår syndige natur. Det største beviset for at mennesket ikke har 100% fri vilje ligger derfor i menneskets syndige natur. Kristne har selvfølgelig rett i at vi ikke er viljeløse roboter. Vi har jo en vilje, men den er bare ikke 100% fri.

Når vi ikke rår over vår syndige natur, hvordan kan man være så sikker på at man rår over ens seksuelle legning eller trosoppfatning?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt