Verdidebatt

Under sperregrensen - igjen...

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Inger Lise Hansens drøm om et stort kristendemokratisk parti på 10-15 prosent ser ut til å ha dårlige kår. Nå melder Vårt Land om en ny meningsmåling hvor KrF er under sperregrensen. Aftenposten er mer dramatisk, og skriver at KrF ville hatt en enmannsgruppe på Stortinget bestående av kun Dagfinn Høybråten.

Det er på høy tid at KrF våkner fra eksperimentet Inger Lise Hansen har satt igang. KrF kan ikke skyve fra seg de som vil kjempe mot sekularisering og for klassiske kristne verdier i samfunnet. Jeg vil understreke at det ikke er noen motsetning mellom en klassisk verdikonservativ linje og det å være et folkelig parti.

Hvis KrF våger å markere seg på verdikonservativ side og ta avstand fra mye av det sosialdemokratiske tankegodset, kan de vinne mye. Her er det et paradoks at ILH er klarere enn mange andre i KrF på at hun står på borgerlig side, men det  hjelper lite når hun bidrar til å undergrave KrFs verdigrunnlag.

Det at ledende representanter i KrF som for eksempel ILH og Peter Walseth ikke forsvarer ekteskapet mellom én mann og én kvinne, viser at KrF på glid bort fra gode konservative verdier. De mener kanskje ikke selv at KrF på denne måten beveger seg i relativistisk retning, men det er det som blir kommunisert til mange kristne velgere.

I denne situasjonen takker jeg for at Aud Kvalbein finnes. Det har vært en stor lettelse å lese hennes kommentarer og presise analyser. Jeg håper KrF vil høre på henne for å unngå å bli en ubetydelighet i norsk politikk.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt