Verdidebatt

Jul og kjønnstyranni

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I dagens Dagsavisen er det en artikkel om julens kjønnstyranni. En forsker har forsket på aktørene i juleforberedelsene og hvem som skaper julehysteriet i iveren etter å skape en oppdiktet julemagi for de supersentimentale.

Konklusjonen er at det er kvinnene som står for juletyranniet der det skrives julekort og pyntes til heimen knapt nok er til å kjenne igjen. Sååååååååååååå koselig vil nok mange av disse diktatorene mene og deres menn gjør klokt i å holde munn og helst rose dem opp i skyene for deres hobby.

For det er jo tross alt en interesse eller en hobby vi snakker om, det finne vel knapt nok den mann so truer sin hustru til å skape hennes oppfattelse av hva et pyntet julehjem skal være. Hvordan man kan trekke inn  folks hobbyer i et likestillingsperspektiv er forunderlig. Det blir som om man skulle si at en mann som liker å måke snø opprettholder et tradisjonelt kjønnsrollemønster.

Menn gjør klokt i å holde seg unna disse forberedelsene, de vil etter all sannsynlighet påføre ham store lidelser i verste fall kan han bli så stresset at han får hjerteinfarkt eller ramler ned fra gardintrappen han står på for å henge opp en eller annen juleduppedings som tyrannen ikke selv får hengt opp.

Det er jo rene galskapen det hele det er som om halve befolkningen har gått inn i en kollektiv psykose av telys, julekuler og tvangspositive følelser. Her skal vi ha det gøyalt for F.. som det ble uttalt.

Det er vel for mye å håpe på et mannsopprør her, til det er nok konsekvensene for freden i heimen for stor. Vi får bare fortsette med det stille opprøret ved å ikke delta eller bygge opp om det store juleprosjektet. Tross alt går det fort over om noen dager er det glemt.

God ferie ønskes dere alle.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt