Verdidebatt

Isaac Newton om profetiene

Skrev den som en kommentar. Men tenkte at denne kunne være interessant ved å dele som ett eget innlegg.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Har akkurat nå lest en bok av Thoralf Gilbrant som skriver om Isaac Newton om profetiene, om endens tid. Dette må jeg si er en annerledes enn det meste jeg har lest om endens tid.

Newton var jo kjent som en stor vitenskapsmann, men det er mindre kjent hans granskning av profetiene, og særdeles Daniels bok og Åpenbaringsboken. Han skjønner at disse åpenbaringene er forseglet til den tid som det skal gjelde, og lager mange nøkler for å få en forståelse av mange av bildene som blir gitt oss.

Newton sier "Det ble nemlig åpenbart for Daniel at profetiene angående de siste tider skal være skjult og forseglet inntil endens tid, men da skal de forstandige forstå, og kunnskapen bli stor, Daniel 13:4,9,10. Etter at disse profetiene har vært dunkle i århundrer, er det nå meget mulig at tiden er kommet når vi skal kunne forstå dem. Hvorfor åpenbarte Gud dem hvis de aldri skulle bli forstått?

Jeg er helt sikker på at Han gjorde det for at menigheten skal bli oppbygget, og hvis så er tilfellet, må altså menigheten få kunnskap om dette. Dette har ikke alle som kaller seg kristne interesse av, men kun den lille resten, de få som Gud har utvalgt og som ikke er blindet av andres innflytelse, utdannelse eller humanitære autoriteter - disse kan bestemme seg for å søke ærlig og oppriktig etter sannheten. For Daniel sa at ingen ugudelige skal forstå dette, men kun de forstandige.

Når man betrakter jødenes reaksjoner på Kristi første komme, ser man klart behover for å forstå de hellige profetier samt den store faren ved å overse disse - og likeledes at vi er forpliktet til å granske dem nøye.

Det var nedfelt i profetiene i Det Gamle Testamente, alt det som skulle kjennetegne Messias. Vår frelser anbefalte dem også å granske disse straks han startet på sin forkynnergjerning Lukas 4:21.

Deretter bød Han dem å granske profetiene idet Han sa "Dere gransker Skriftene, fordi dere mener at dere har evig liv i dem - og disse er de som vitner om meg." - En annen gang da de krevde et tegn, irettesatte Han strengt deres uvitenhet da Han sa: "Dere hyklere! Himmelens utseende vet dere å tyde, men tidenes tegn kan dere ikke tyde!" -

Etter sin oppstandelse irettesatte Han disiplenes uvitenhet da Han sa til dem: "så uforstandige dere er, og så trege i hjertet til å tro alt det som profetene har talt! Måtte ikke Messias lide dette og så gå inn til sin herlighet? Og han begynte fra Moses og fra alle profetene og utla for dem i alle Skriftene det som er skrevet om ham."............. Kort sagt var det jødenes mangel på kunnskap, hva disse profetiene angikk, som fikk dem til å forakte sin Messias. Og dette resulterte igjen ikke bare i romersk okkupasjon, men også i evig fordømmelse. Lukas 19:42,44

Han sier videre "Hvis profetiene som gjaldt den apostoliske tidsalder, ble gitt for at de som levde da skulle omvende seg og tro på sannheten - og hvis det var deres oppgave å granske disse profetiene om den siste tid oss som lever midt i frafallet, slik at vi kan bli i stand til å forstå sannheten og bli faste i troen - og er det ikke også vår oppgave å granske disse profetier med all flid? Hvis Gud var så vred på jødene fordi de ikke gransket profetiene angående Kristus mer ivrig, vil Han da unnskylde oss hvis vi unnlater å granske de profetiene Han har gitt oss om Antikrist?For det vil ganske sikkert bli like så farlig og like så lett for kristne å følge Antikrist - som det var for jødene å forkaste Kristus...."

"... de (jødene) var jo oppmerksomme på disse profetiene, og de levde i forventingen om vår Frelsers komme på den tiden da han kom. De var bare ikke klar over at Han skulle komme 2 ganger. De forstod beskrivelsen av Hans andre komme, men med den forskjell at de trodde dette gjaldt Hans første komme. Hans andre komme, men med den forskjell at de trodde dette gjaldt Hans første komme. Hans andre komme var altså mye enklere og klarere å forstå for dem enn Hans første - som de jo ingenting forstod av.

Hvordan skal da vi unnfly som absolutt ingenting forstår av Hans andre komme, men forklarer det hele allegorisk? Og hvis jødene ble så hårdt straffet fordi de ikke forstod den første og heller vanskelige profetien, hva kan da vi anføre som unnskyldning som ikke har noen kjennskap til det som trer mye klarer fram! Vi har den fordelen at Han første komme er blitt åpenbart for oss, men som var skjult for jødene. Hans andre kommer er også mer inngående forklart i NT."  Newton

Jeg tenker at summen at det Newton skriver er at vi faktisk har en plikt å søke å forstå den tiden vi lever i, og å forstå hva som skjer rundt oss. Derfor må vi aldri slutte å søke Herren i skriften om Endens tid. Det ligger ett ansvar på oss når ondskapen blir åpenbart, og vi ikke forstår det eller ønsker å forstå det. Det gjelder å ha rett fokus ved å leve nær vår Herre!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt