Verdidebatt

Muslimer i Egypt og Jesu eksempel

Folk ser hvor vakker Jesu lære er via de troendes eksempel. Det forteller lederen Ehab Tanas (56) som er leder for salg og innsamling i Bibelselskapet i Egypt. Det egyptiske bibelselskapet ble rasert og brent av ekstremister.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Først reagerte mange av de kristne i Egypt med sinne.  Så ble de minnet på Jesu ord fra Bergprekenen.  Ordene fra Jesus om å elske sine fiender.

Mange tror ikke at det går an å leve etter disse ordene fra Jesus, men reaksjonene fra de kristne i Egypt viser at det går an - også i dag.

Det har ført til at det rører hjertene til folk, også hjertene til de ikke kristne.  Det har også ført til at fredelige muslimer står hånd i hånd med kristne for å verne kirker fra opprørerne og ekstremistene.

I alt det de kristne har sagt og gjort, har det vært en ånd av tilgivelse og kjærlighet, forteller Ehab Tanas.  Den fredelige responsen er blitt lagt merke til.  Ekstremistene er nok skuffet over at de ikke har klart å provosere oss, forteller han videre.

Og en annen reaksjon er større tilstrømming til gudstjenester.  De kristne fyller kirkene mer enn tidligere - istedenfor å frykte å gå på gudstjenester.

Bibelselskapet har vært representert i Egypt i over 130 år.  Det er første gangen noe slikt skjer.  I mange hundre år var det et godt og fredelig forhold mellom kristne og muslimer.  Men de siste årene har ekstremismen økt kraftig, over hele landet.

Han forteller oss videre at de kristne i Egypt kjenner seg oversvømt av kjærlighet og omsorg fra brødre og søstre i troen.  Han avslutter med:

"Vi vil vise at vi kan leve sammen i den nestekjærlighet som Jesus viser oss.  For det er Bibelen som har lært oss hvordan vi skal reagere.  Alle som leser Bergprekenen kjenner at det er det er et ekte budskap fra Gud og til oss.  Samme hvilken bakgrunn folk har, ser jeg at verden trenger Jesu ord om tilgivelse og offervilje.  Om alle levde etter Bergprekenen, ville mange av problemene i verden forsvinne." 

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt