Verdidebatt

Menighet II - Du er Guds tempel/menighet

Jeg har skrevet 5 innlegg om menigheten som jeg tror kan være viktig. Første del: http://www.verdidebatt.no/debatt/cat12/subcat13/thread455045/#post_455232

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Å være en nykristen kan være vanskelig, fordi man har så mange valg. Og de fleste hengir seg til en lokal menighet for å bli bevart. Og det er bra, om menigheten gir mat (ditt nye pånyttfødte hjerte trenger riktig næring som Guds Ord og tjenestegaver vill gi deg) så du kan vokse og bli en grunnfestet kristen.

I Guds Ord betegner Gud menigheten :” For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.” Matteus 18. Jeg tenker at en menighet starter med det tallet. Gud er aldri tilknyttet sted eller beliggenhet eller ett stort antall, men av hjerter som hengir seg til Han i enhet.

I den gamle pakt så hadde man ett fysisk tempel som var det aller helligste. Og skulle man ofre noe, gå i høytiden  eller søke Gud, så gikk man til Jerusalem til Guds hus.

Jesus som 12 åring var med mor og far til Jerusalem, Lukas 2:41- . Og ble borte for dem i folkemengden. Foreldrene lette etter han i 2 dager før de fant han i templet. Jesus  svarte på deres bekymring og uro ” «Hvorfor lette dere etter meg? Visste dere ikke at jeg må være i min Fars hus?» Jesus gikk der hvor det var normalt for Ham å være, nær sin Far i himmelen, og tempelet var da ett sted hvor Guds navn hvilte ved.

Da Jesus betalte denne verdens all synd på Korset, skjedde det noe merkelig. Det står ”Men Jesus ropte igjen med høy røst og oppga ånden.” og ” Da revnet forhenget i tempelet i to, fra øverst til nederst.” Matteus 27:50-51. Det store forhenget som skilte det aller helligste fra det hellige inni templet ble delt/revnet. Guds Ånd forlot nå sin plass ettersom dette ikke lengre var nødvendig.

Ypperstepresten i den gamle pakt gikk èn gang  inn i det aller helligste vært år for å bære frem syndeoffer for hele Israel. Men med at det fullkomne lammet, Jesus døde, så flyttet Den Hellige Ånd ut. Han skulle besegle en ny pakt fullført ved ett bedre offer. Les gjerne i Hebreerbrevet hvor en del at dette tas opp.

Det nye bostedet hvor Gud Herren har flyttet til beskrives her ” Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere?  Dersom noen ødelegger Guds tempel, skal Gud ødelegge ham. For Guds tempel er hellig, og dette tempelet er dere.” 1 Kor 3:16-17

Som pånyttfødt kristen så er du Herrens nye tempel og du er bæreren av Hans herlighet overalt hvor du beveger deg. Når du går til en lokal menighet, så blir det gudstjeneste fordi du er der, ikke pga lokalet i seg selv. Menighet betyr for øvrig fellesskap, og som kristen er fellesskap viktig, men viktigst er fellesskap med Herren.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt