Verdidebatt

Coop og Northug - suksess eller fiasko?

Coop fikk som fortjent, de fikk Petter Northug.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Coop's nye flaggskip, varelageret på Gardermoen reist av stålkonstruksjoner fra Kina, gjennomførte storbedriftens første vareutkjøring i begynnelsen av oktober - 3 måneder forsinket.

Før den tid hadde selskapet fått mye negativ omtale fordi de gjennom såkalte "slavekontrakter" med lønnsutbetalinger på under 50 kroner timen, er blitt beskyldt for sosial dumping.

De spanske arbeiderne fra Zaragoza som varslet pressekorpset om lavtlønnpraksisen og livsfarlige arbeidsforhold 15 meter til værs uten tilstrekkelig sikring, ble til tross for varslingen lovet av toppledelsen i Coop at de skulle få beholde jobbene til arbeidsprosjektet var sluttført. Men garantiene forsvant som dugg for sola, og kun en vårmåned senere var spanjolene tilbake i hjemlandet uten arbeid - og i følge dem hadde de fått sparken.

Men nå har Coop fått som fortjent, de fikk Petter Northug.

Den siste lite gjennomtenkte sleivkommentaren fra skikongen fant veien gjennom TV-ruta i beste sendetid lørdag kveld. Og da Petter skulle komme med en kvikkas-tilbakemelding på kritikken fra sponsorkonsulent Jacob Lund - som to døgn tidligere hadde uttalt at Northug oppførte seg som en "illojal, egoistisk klovn" - kvitterte Petter med følgende helsebringende lykkeønskninger til Mr. Lund:

"Den dagen hain blir skada og ikke greier å prat lenger, da skal jeg uttale meg om hain."

En slik uttalelse bringer etter min oppfatning "The Thug" (Petter's nye varemerke nylig godkjent av Patentstyret), inn på det samme tragiske sporet som Coop's behandling/håndtering av utenlandsk arbeidskraft. De er på tapersporet, både sponsorbedrift og skiess-utøver, og totalhavariet- og fiaskoen rykker muligens stadig nærmere..?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt