randi bergan

6

NORD KOREA

Når skal verden våkne og stå opp for de undertrykte og torturerte,våre medmennesker i Nord Korea.

Publisert: 11. nov 2013

Jeg leser idag at Nord Korea skal henrette 80 personer offfentlig. Bl.a pgav smugling av TV-apparater inn i landet. Leser også at de har gasset i hjel en familie,foreldre og 2 barn er brukt som forsøkskaniner. Så mye galskap og ondskap samlet er farlig! Hvorfor er ikke verdens øyne i større grad rettet mot NORD KOREA, verdens grusomste regime?

Vi har et ansvar for å hjelpe vi som er så priviligert og bor i Norge.

 

Bli med i debatten!

Du kan svare på innlegget ved å skrive et selvstendig debattinnlegg. Vårt Lands debattredaksjon vurderer alle innsendte tekster opp mot Verdidebatts retningslinjer.
Vennlig hilsen Berit Aalborg, politisk redaktør Vårt Land

Skriv innlegg
Kommentar #1

Øystein Hansen

1 innlegg  569 kommentarer

Nord-Korea

Publisert over 7 år siden

Ja, Nord-Korea er, sammen med Iran, vel det nærmeste man kommer den onde selv.

Etter hva jeg har lest er de 80 allerede henrettet, men la oss håpe og be om at det er feil.

Det verste er at heller ikke USA kan få vekk regimet. Gutten med den fabelaktig flotte hårsveisen, er antagelig så gal at han bruker atomvåpen. Og selv om han ikke gjør det, men "bare" bruker hærstyrker, er de så store, og avstanden til Sør-Korea så liten, at det vil bli en fryktelig krig.

Det som vel må skje er at regimet må smuldre opp innenfra. Men det kan ta tid.

Det finnes ikke ord for å beskrive de kristnes lidelser - det kan vi lese om på Stefanus-stiftelsen og Åpne Dører/Open doors.

De trenger vår oppmerksomhet.

Kommentar #2

Leif GuIIberg

72 innlegg  6375 kommentarer

Verden HAR våknet

Publisert over 7 år siden
randi bergan. Gå til den siterte teksten.
Når skal verden våkne og stå opp for de undertrykte og torturerte,våre medmennesker i Nord Korea.

Verden HAR våknet for denne parasitten i verdenssamfunnet for mange år siden. Men på samme måte som verdenssamfunnet bivåner det ufattelige som skjer i Syria for tredje året på rad uten å få gjort noe som helst, så er det samme tilfellet med Nord-Korea.

Men slik kjørereglene gjelder pr. idag, er det ikke adgang for FN å beordre en militær intervensjon eller at regimet erstattes med noe bedre.

Et sørgelig kapittel, men kanskje man ved å se på helhetsbildet kan trøste seg med at slike nasjoner kan telles på én hånd ut av over 200 mulige. Like ille er det uansett for de som rammes.

Kommentar #3

Njål Kristiansen

160 innlegg  20651 kommentarer

Publisert over 7 år siden

Nøkkelen til NordKorea ligger i Beijing. De er de eneste som kan tale med dem på like fot med en viss berettigelse. 

Regimet må ha stål-kontroll. Fx i Kina kom reformene etter at bøndene ikke klarte å brødfø seg innen det statskommunistiske systemet. De trikset og mikset på en slik måte at myndighetene til slutt gjorde det til en offisiell politikk for å få et landbruk som funket sånn noenlunde. Ergo begynte snøballen å rulle i retning reformer i Kina. Egypt er en ganske bra parallell faktisk, for der ble også opprøret utløst av brødmangel.

Men altså; ikke en gang dette har skjedd i NordKorea. Kontrollen med bøndene er tydeligvis så sterk at de ikke klarer å skape noe livbergende hanky-panky på si'. Det gjærer i grenseområdene mot Kina har jeg forstått. Det er et ørlite håp.  

Kommentar #4

Per Arne Brandal

147 innlegg  504 kommentarer

Flere voggesanger fra Axis of Evil

Publisert rundt 7 år siden

Hansen skriver: "Ja, Nord-Korea er, sammen med Iran, vel det nærmeste man kommer den onde selv."

Hold an! Med slike karakteristikker risikerer vi at Kirkelig kulturverksted kommer med Voggesanger II.

Den 29. januar 2002 omtalte tidligere president George Bush Irak, Iran og Nord‑Korea som ”the Axis of Evil”. Uavhengig av hva man måtte mene om Bush, som måtte gi seg etter et  demokratisk valg, var og er dette tre stater som var/er på bunnen av de fleste lister som rangere land etter demokrati, menneskerettigheter, pressefrihet, tale‑ og forsamlingsfrihet, religionsfrihet, rettsikkerhet osv.

Dette er land med ledere som fører krig mot, skyter og henger sine egne innbyggere i ekspressfart (VG om Iran 8. juni 2010) fordi de mener noe annet enn de som har tilrøvet seg makten. Nord‑Korea blir i dag omtalt som et eneste stort stalinistisk GULAG der tortur og livstidsdommer for bagateller er rutine.

Bush sitt retoriske ”overgrep” mot disse nasjonene ble tydeligvis for tungt for daglig leder ved Kirkelig kulturverksted (KKV), Erik Hillestad. Som en motvekt til denne ”stigmatiseringen”, fikk Hillestad ideen til å gi ut en samling voggesanger fra ”The Axis of Evil” på CD.

Kvinner, voggesang og spedbarn ved myke kvinnebryst skulle få oss til å føle varme tanker, viske ut fiendebilder og få oss til å forstå at det bodde vanlige mennesker i disse landene også. Et egentlig banalt poeng som de fleste nok forstod uten hjelp av Hillestad’s politisk korrekte og pedagogiske prosjekt.

Det Hillestad har oppnådd, er å svekke et nødvendig våkent og kritisk blikk mot de totalitære regimene der voggesangene hans synges i. Man kan lett hevde at Hillestad’s retoriske grep, bruken av den intime og ukrenkelige dyaden med en mor og hennes barn, har til hensikt å drepe enhver debatt og tilsløre slik at for få vet og forstår hvor umenneskelig det er for barn å vokse opp i land som f. eks Nord‑Korea.Fra Wikipedia:

According to many organizations, the conditions in North Korean prisons are harsh and life threatening. Prisoners are subject to torture and inhuman treatment. Public and secret executions of prisoners, even children, especially in case of escape attempts, infanticides (forced abortions) and baby killings upon birth also often occur. The mortality rate is very high, because many prisoners die of starvation, illnesses, work accidents or torture.

The internment camps for people accused of political offences or denounced as politically unreliable are run by the state security department. Political prisoners are subject to guilt by association punishment. They are deported with parents, children and siblings, sometimes even grandparents or grandchildren without any lawsuit or conviction and are detained for the rest of their lives.

Blodtørstige regimer bufres med voggesanger - israelske kunstnere skal boycottes

Med voggesangene i bakgrunnen, ser man med undring på en inkonsekvens når Erik Hillestad, en profilert figur i kristen‑Norge, i 2006 oppfordrer til boycott av alle israelske kunstnere, uansett om de synger voggesanger for sine barn eller ikke. En opplagt fiendtlig handling på individnivå som Hillestad fortsatt ber om støtte for på KKV sine hjemmesider.

Ved ettertanke er det jo en velkjent europeisk - og ikke minst kirkelig øvelse - å stigmatisere, straffe og ville utrydde de gjenstridige jødene (les Halvard Rui: Kampen om arven og Himmelens gunst) samtidig som en under de kirkelige prekestoler forventer utgytelse av nåden og syndenes forlatelse...

Jf. debatten om KFUM/KFUK sitt vedtak om boycott av Israel...

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere