Verdidebatt

Den overnaturlige menighet

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Vi feirer de ulike høytidene men oftest aner vi ikke det overnaturlige i kristendommen. Pinse er den beste å illustrere det på:

"Da pinsedagen kom, var alle samlet på ett sted.  Plutselig lød det fra himmelen som når en kraftig vind blåser, og lyden fylte hele huset hvor de satt.   Tunger som av ild viste seg for dem, delte seg og satte seg på hver enkelt av dem.   Da ble de alle fylt av Den hellige ånd, og de begynte å tale på andre språk etter som Ånden ga dem å forkynne." Ap. gj 2

Gud fødte sin menighet inn i det overnaturlige for å vise at det var sånn Guds menighet skulle være. Det har aldri vært Guds vilje å få det ned på ett sånn naturlig måte at det aldri eller sjelden skjer tegn og under.

Leser vi igjennom bibelen så ser vi overnaturlige ting hele veien, fra 1 mosebok til Åpenbaringsboken. Og bibelen selv gir nøkkelen for at det overnaturlige skal skje: Gjennom tro.

Jesus selv sier det sånn: «Ha tro til Gud! Sannelig, jeg sier dere: Om noen sier til dette fjellet: ‘Løft deg og kast deg i havet!’ og han ikke tviler i sitt hjerte, men tror at det han sier, vil skje, da skal det også gå slik.  Derfor sier jeg dere: Alt dere ber om i bønnene deres – tro at dere har fått det, og dere skal få det." Mark 11.

Dette sier han etter å ha demonstrert tro ved å tale ett ord over ett fikentreet. Og dagen etter hadde det visnet. Jesus sier så at ingenting skal være umulig for den som tror.

Og Jesus demonstrerte Guds kraft hele tiden i sin tjeneste. Ett hverdagsbilde av Jesus da han gikk her nede på jorden illustreres her:

" Da det ble kveld, brakte folk til ham mange som var besatt av onde ånder. Han drev åndene ut med et ord, og helbredet alle som var syke.  Slik skulle det bli oppfylt som er talt ved profeten Jesaja: Han tok bort våre plager og bar våre sykdommer. " Matteus 8

Her ser vi at Jesus virket i det overnaturlige, både ved å helbrede de som hadde ulike typer skrøpligheter, og kastet ut onde ånder, som sto for plager og smerte. På den tiden var de veldig bevisst på den usynlige verden i motsetning til vår tids moderne rasjonelle mennesker.

Det minner meg på da jeg var på en liten misjonstur til Filipinene på 90 tallet. Vi dro langt inn i jungelen inn der hvor det sjelden var hvite å se. Og der hadde vi møter og så det overnaturlige rett foran våre øyne. Mange mennesker med sykdommer ble helbredet, ånder for ut og det ble stor glede der evangeliet fikk gå frem. Men likvel, det som gjorde mest inntrykk på meg var en ung jente som kom på møtet. Hun hadde fått ødelagt foten, da den var helt vridd. Jenta fortalte at hun hadde klatret opp i ett palmetre, og der hadde det vært en ond ånd. Denne dyttet henne ned, så hun falt på foten og den ble vridd.

Vi ba og profeterte over beinet. Ca 1 uke etterpå så hadde beinet rettet seg fullstendig ut som normalt.

I ettertid så ser jeg at det ikke var så mye min/vår tro som gjorde dette, men forventningene (troen) til de vi kom til. Det er en kjent sak at troen vokser sterkt i det enkle, mer enn i det intelektuelle. Selv Jesus kunne ikke gjøre mye der det var vantro.

Jesus ga menigheten mandatet til å gjøre de gjerninger som Han gjorde, for at evangeliet skal gå frem. Derfor er det ovarnaturlige normalt i en ekte kristendom. Fordi Gud er overnaturlig og virker i det usynlige. Og det usynlige kan komme inn i vår verden, ved tro!

Hebreerbrevet 11 er ett bra sted å begynne å lese om hva tro er og som det også står om Moses :"Han holdt ut, for det var som om han så den usynlige."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt