Verdidebatt

HEFs moral

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Om en flytende moral.

Er det god eller dårlig moral å latterliggjøre en person offentlig? I vårt samfunn er det blitt sånn at hvis en person har blitt såkalt offentlig person, det vil si har figurert i media, så er det fritt fram å latterliggjøre dem offentlig. Da har de nemlig valgt selv å eksponere seg, og må ta følgende. Så hvis man for eksempel skriver en bok, kan man plutselig dummes ut uhemmet. Det er god moral.

Slik er ikke kristen moral. Det finnes ingen slike unntak i Bibelen. En kristen skal elske sin neste, til og med om den neste er en offentlig person. Man kan kritisere sak, men ikke person.

HEF praktiserer en humanistisk moral. For dem er tydeligvis en "offentlig" person en person man fritt kan angripe.  Det står vel neppe i deres statutter, men man må jo tro at en person som er ansatt som pressesjef for HEF også praktiserer deres moral i media.

Et eksempel er pressesjefens innlegg "Blond gubbemoral" der Hanne Nabintu Herlands person blir omtalt i lite smigrende ordlag.

Et annet eksempel er pressesjefens kommentar i "Sekulærhumanistisk tankespinn" som kan sammenfattes sånn: "Jeg skjønner ikke hva du sier, men en person jeg kjenner som er veldig flink sier du er dum".

Jeg synes dette er et godt eksempel på forskjellen mellom kristen moral og værhanemoral. Kristen moral står fast til evig tid: "den som sier til sin bror: 'Din idiot!' skal være skyldig for Det høye råd."

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt