Verdidebatt

Frustrerte fruer

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

.

Idag er det tid for ransaking av sjela og skriftemål med bekjennelse av synder.  Jeg ser på, og er tildels avhengig av,  TV-serien "Desperate Housewives".  Det er litt flaut å innrømme det, samtidig som det er litt moro også.

Jeg aner ikke hvor mange menn som følger denne serien tett.  Tenker at kanskje er jeg den eneste i hele verden, og at de andre seerne er som hovedkarakterene; lett frustrerte middelklassekvinner som lever sine beskyttede liv i forstedene og drømmer om en annen tilværelse.  Kort sagt; omtrent som meg, bortsett fra det med kjønnet da.

Jeg har faktisk sett hver eneste episode i alle 5 sesonger - har enten lånt DVD-bokser eller kjøpt selv.  Så da gjenstår det bare å fullføre skriftemålet ved å svare på hvorfor jeg ser på disse greiene.

Det er nok flere grunner til det.  Karakterene i serien har vist seg forbausende stabile som personligheter - til forskjell fra mange andre serier.  Husene i forstaden er de samme (med unntak av det som brant opp...), personkonfliktene langs de samme forutsigbare linjer som ble trukket opp allerede i første episode.

Kanskje er det all denne forutsigbarheten jeg vil ha i en verden som endrer seg raskt og ikke alltid som man vil.  Å vite at uansett hvilken regjering som styrer Norge til høsten, så vil Susan være like forvirret, Lynette like klok, Bree like snerpete, og Gabrielle like sexy også når neste sesong forhåpentligvis dukker opp.

"Everyone has a little dirty laundry."  Slik er livet folkens.  Hvilken TV-serie følger du?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt