Verdidebatt

Skaperens vilje?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg postet dette innlegget som en kommentar under tråden "Donorbarn". - Men opplever at temaet er så mye større. - Ønsker derfor å presentere det i en egen tråd.

-------

Jeg har filosofert litt mer over dette med min meget sterke motstand mot donorbarn, surrogatmødre og alt til faget henhørende. - Og har kommet frem til hva det egentlig er som skiller oss i våre livssyn.

Hvor vi står handler rett og slett om vi har tro  på en skaper - eller ikke

Det handler nemlig om "et verdensbilde", der jeg ser og skjønner at alt skjer i en større sammenheng enn jeg makter å overskue - ELLER om jeg tror alt bare skjer ved en tilfeldighet.

Kjærligheten/tiltrekningen er selve "Guds skaperkraft"; - både slik den fysisk kommer til syne i universet og i vår kropp, - og "åndelig"  i våre mentale "skaperevner". - I denne skapelsen er kjærligheten mellom mann og kvinne sentral; det har alle religioner og kulturer forkynt. - Det handler IKKE om "vår syndige natur", men om vilkår for barnas unnfangelse!

Mor og far" tiltrekkes" av hverandre både fysisk og åndelig;  Noe som er ment å ligge til grunn for  ALL barneproduksjon, er min påstand - Dette er "det Hellige ekteskapet", slik jeg ser det nå. Min egne "røtter", er nettopp min egen slekt, for å bruke "treets bilde"; - Gode røtter gir styrke- Det handler om våre "grunnforhold" - ikke om menneskers gode eller dårlige "moralbegrep".

Når vi tar et tilfeldig egg, befruktet med et ganske så tilfeldig utplukket egg, fra en mer tilfeldig manns sæd, og deretter plassert i en fattig  kvinnes mage for utruging; - JA, så har vi klart å skape et menneske! -

Og dette barn bør vi sannelig ta godt vare på; Det er skapt "i vårt eget bilde", - etter tilfeldighetenes lov !  Det er det ekstreme utfallet av et Gudløst liv; - der mennesket selv har gjort seg til guddom! - Et liv uten forståelse for den større sammenheng vi lever i og alle er en del av.

Dette viser klart hvordan våre motsetninger går nettopp her ;- Mellom de av oss som har en tro på en Guds orden, og de som ikke tror og forklarer alt med "tilfeldigheter"!  -

Jeg ser at vårt fysiske univers følger sine meget bestemte lover, og mener bestemt at Gud har gitt oss like sterke lover også for hvordan vi skal bruke vår "åndelige skaperkraft". - Religionene har faktisk vært de sterkeste kildene til skapelsen av sivilisasjoner opp gjennom tidene, - men alle når de et forfall og trenger sin fornyelse.

Håper bare snart alle troende innser at vi ikke kan motarbeide hverandre mer, men skjønne at vi trenger å stå sammen i denne verden. - Vi som har vår lit til Guds lover og forordninger - mot de som bare tror alt er tilfeldig , og ikke har grenser for sin "skaperkraft". Men skaper etter sine egne behov og begjær

Er det dette som handler om "Å være skaperen lydig og gjøre hans vilje? - Unnfangelsen av "Det Nye Mennesket", som vil gjøre 1000 årsriket mulig?

Det er sterke ord her, - men slik kom de til meg idag.

Med vennlig hilsen Mette

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt