Verdidebatt

selvsagt helvete

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

God dag:-)

Jeg var litt usikker på om jeg skulle skrive dette. Kommer det til å skremme folk bort fra Gud, eller til Gud?..

Jeg ser folk mene at Bibelens Gud er jo kjærlighet, så derfor vil han ikke kaste folk i helvete. Kanskje en bare slutter å eksistere. Som å sovne, eller få en narkose. Vel, det står jo klart i Bibelen, at de fleste mennesker havner der.. Jeg vil prøve å se på verden vår, med snillismens Gud, og Bibelens Gud: Holocoust, etnisk renskning, voldtekt, drap. (eller bare slå opp i en avis) Har dere tenkt på at Gud under Holocoust bare kunne knipset, og konsentrasjonsleirene ville ikke eksistert lenger? Krematoriene borte. Gasskammerene borte. Alle stod ute i friskluft. Og alle nazistenes gevær kunne sluttet å opphhøre. Gud KUNNE gjort dette med et knips. Men, han gjorde det ikke, av en eller annen grunn... Han griper ikke direkte inn mot ondskapen, uansett hvor stor den er (Er det normale. Jeg tror absolutt på at han gjør det av og til, og gjør under) Slik ondskap jeg beskriver, VET vi alle har foregått. Kan en snillismens Gud la noe sånt skje? Nei.. Hvorfor lar Gud det skje? Jeg aner ikke.. (En liten digresjon: At Gud "tillater" det onde, er helt feil ord å bruke. HVer den som gjør ondt, oss alle, er ansvarlig ovenfor GUd, og må få tilflukt hos Jesus for tilgivelse)

Eller hva med den rike mannen som kom til Jesus, men Jesus sa han måtte selge alt han eide og gi pengene til de fattige? En snillisme-Jesus ville sagt, da den rike mannen gikk trist bort: "Stopp der, vi kan jo prute litt. Om du gir 10%, så er jo det mye penger til de fattige" Nei, Jesus hindret ikke mannen i å gå. 1 meter, 2 meter, 3.. antagelig til helvete. (etter dette livet sitt) Jeg antar mannen ikke ble en kristen senere, etter å ha gått bort fra Jesus der.

Jesaja 55,6: "Søk Herren mens han er å finne, kall på ham den stund han er nær!"

Ene røveren på korset, sier til Jesus, i Lukas 23, 42:  Og han sa: «Jesus, husk på meg når du kommer i ditt rike!» 43 Jesus svarte: «Sannelig, jeg sier deg: I dag skal du være med meg i Paradis.»

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt