Verdidebatt

Bli sint!

Ja, meg igjen. I Mark 3:17 gir Jesus Jakob og Johannes tilnavnet "Boanerges" - et arameisk uttrykk for "tordensønner". (Jesus snakket arameisk.) La oss se litt på disse to gutta og temperamentet deres.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Dette uttrykket kan bety flere ting. Det kan bety å brøle. Det kan også bety å provosere til vrede. Hadde Jakob og Johannes et problem med å beherske seg? Det kan se sånn ut. Det kan virke som at de likte å provosere. Erte. Lage bråk. Det kan også muligens bety en destruktiv form for raseri.

NT sier at vi skal bli sinte, men ikke synde. Jesus kunne også tenne til tider. Han ble sint, men syndet ikke. WWJD - What Would Jesus Do? Han ville blitt forbannet! Det er lov, dét.

Er du vant til en type kristendom som ikke tolererer utblåsninger, så er det faktisk ubibelsk. Det er ikke sunt å undertrykke irritasjon i lengden. Psykologer kan fortelle at slikt kan resultere i depresjon. Så da gjenstår konstruktivt sinne.

Når Jesus gikk amok i templet, så var han ikke mild og myk. Han brukte pisk og veltet bord og det som var. He he! Dette stemmer kanskje ikke med folks forestilling om hvordan Jesus kan være til tider. Men han er jo ikke slem! Men også Jesus har temperament. Han er ikke en pingle.

Dette innlegget er til de som sliter med undertrykkelse av følelser. Du tror kanskje at du har syndet om du ble litt høylytt. Nei, du har ikke syndet. Isåfall syndet Jesus. Han ble jo het i toppen til tider.

Gjør som Jesus - bli sint! Det er sunt for sjel og sinn. Men du trenger jo ikke å rasere alt inventaret av den grunn. Selv om Jesus gjorde dette. Hint! Hint!

Ha en sint dag! Det har du ærlig og redelig fortjent. På tide å slippe løs litt aggresjon.

:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt