Verdidebatt

Gud oppdrar oss gjennom nåden, ikke gjennom andre mennesker

Flere av dagens skriftlærde formidler en trostolkning som sier at vi som kristne skal formane og irettesette hverandre. Dette finnes der ingen dekning for i Guds Ord. Derimot sier Guds Ord at vi skal oppmuntre og oppbygge hverandre.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er Gud ved sin nåde som oppdrar oss! Det er ikke andre mennesker som oppdrar oss i nåden. Vi er pålagt å forkynne dette (at nåden oppdrar oss) med myndighet og formaning! Der står ikke at vi skal formane noen, men der står at dette skal vi forkynne, og med myndighet skal vi formane og vise til rette det som står - at det er nåden som oppdrar oss. Der står heller ikke at andre mennesker skal oppdra oss til å si nei til et ugudelig liv og verdslige lyster. Men der står faktisk at nåden oppdrar oss.

Guds Ord sier også at de eldste i menigheten skal ha tilsyn med menigheten av fri vilje slik Gud vil og at dette skal gjøres i kjærlighet.

Tit 2:11-15 "For Guds nåde er blitt åpenbart til frelse for alle mennesker. Den oppdrar oss til å si nei til et ugudelig liv og verdslige lyster og leve forstandig, rettskaffent og gudfryktig i den verden som nå er, mens vi venter på vårt salige håp: at vår store Gud og frelser Kristus Jesus skal komme i herlighet. For Kristus ga seg selv for oss for å løse oss ut fra all urett og rense oss så vi kan være hans eget folk, som med iver gjør gode gjerninger. Dette skal du forkynne, og med myndighet skal du formane og vise til rette. La ingen se ned på deg!".

1. Pet 5:1-4 "De eldste blant dere ber jeg inntrengende, jeg som selv er en eldste og et vitne om Kristi lidelser og har del i herligheten som skal åpenbares:Vær hyrder for den Guds flokk som dere har hos dere! Ha tilsyn med den, ikke av tvang, men av fri vilje, slik Gud vil, og ikke for vinnings skyld, men av hjertet. Gjør dere ikke til herrer over dem som Gud har gitt dere ansvar for, men vær et forbilde for flokken. Når den øverste hyrden åpenbarer seg, skal dere få herlighetens seierskrans som aldri visner".

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt