Verdidebatt

Eselfolen

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Eselfolen

En fole som intet menneske har sittet på!

Her er et fint eksempel på hvordan man følger i bibeltema, en fole.Fortellingene i Bibelen ble skrevet ned slik de fremstod og ikke redigert etter hendelsesforløp. Slik står det forklart i Luk.1.1 ff. For å kunne oppfatte Bibelen etter sitt hendelsesforløp, må den redigeres og skrives ned i sammenheng på nytt. Dette forklarer Apokryfene nærmere om i 4.Esra.14.37-47 “De hellige skrifter, blir nedskrevet på nytt.”, i Bibelen står dette under Åp.5.5: Løven av Juda stamme, Davids rotskudd, som har seiret kan åpne boken og de sju segl på den. Dette betyr at Bibelen inneholder mye kunnskap som ligger skjult i den og som vi ikke forstår: På 40 dager ble det skrevet 94 bøker. Da de 40 var til ende talte Den Høyeste og sa: Du skal gjøre kjent de bøkene du skrev først, så både verdige og uverdige kan lese dem. Men de 70 siste skal du ta vare på for å gi dem videre til de vise i folket. For disse bøkene rommer en strøm av forstand, en kilde til visdom og en elv til kunnskap.

Folen

Han binder til vintreet sitt unge esel, til den edle ranke sin eselhoppes fole. Han tvetter i vin sin kledning og i druers blod sin kjortel. 1.M.49.11: Historien er om Løven Juda, vi gjenkjenner ham som Messias, Davids rotskudd i Åp.5.5, og vintreet fra Joh.15.1-15 og i fortellingen om det i for eksempel Esek.17. i Libanon, hvor det skulle vokse opp et tre som nådde opp til himmelen og det skulle plates på Israels høye fjell (Esek.17.22-24) Vi gjenkjenner Israels høye fjell i fortellingen om dyret og kvinnen som satt på syv fjell. (I Israel finnes der ingen høye fjell, og betydningen er i billespråk eller i gåter, jefer.: Esek.17.2)

Matt.21.2: Gå inn til landsbyen like foran dere. Der skal dere straks finne en eselhoppe som står bundet, og en fole sammen med den. Løs dem og lei dem hit til meg. (Historien her er hentet fra når Jesus rir inn i Jerusalem for å rense tempelet hvor det bla. fantes en pengevekslerbod.) De som skulle hente eselhoppen og folen ble bedt om hvis noen sa noe, så skulle de si at Herren hadde bruk for dem, og da skulle de straks sende dem: Men dette skjedde fordi at det skulle bli oppfyllt det som er sagt ved profetene om Sions datter, som er Tyrus: Se, din konge kommer til deg, saktmodig, ridende på et esel - på trelldyrets fole. - Jes.62.11: Se, Herren lar det lyde like til jordens ende: Si til Sions datter: Se, din frelser kommer! Se hans lønn er med ham, og hans gjengjeldelse går foran ham.

Det er rart å se hvordan alle tråder samler seg mot endens tid, og er eselfolen og eselhoppen virkelige esler? Neppe! Mark.11.2: Gå bort til den landsbyen som ligger like foran dere. Straks dere kommer inn i den, skal dere finne en fole som står bundet, en som ennå ikke noe menneske har sittet på. Løs den og før den hit!

Selv om det ikke står mer om folen, kan en søke videre om det som står om esel, eselfolen osv. Vi kommer til Dom.10.3-6 hvor en kan lese om Ja’ir fra Gilead som dømte Israel i 22 år, han hadde 30 sønner som red på 30 eselfoler og hadde 30 byer, de kalles den dag i dag Ja’irs teltbyer. De ligger i Gileads land. Da Ja’ir døde, gjorde israels barn igjen det som var ondt i Herrens øyne, de dyrket Ba’alene og Astarte bildene, Arams guder, Sidons guder, Moabs guder, ammonittenes guder og filistenes guder. - En evig smørje av alt mulig med andre ord!

En forklaring på hvem eselet egentlig er dukker opp i 1.M.49.14: Issakar er et sterktbygd esel som legger seg ned mellom kveene Han så at hvilen var god og at landet var fagert. Da bøyde han sin rygg for å bære og ble en arbeidspliktig trell. (Vi kan allerede se her at dette med at Issakar ble en arbeidspliktig trell, rimer tålig bra med at frelseren kom ridende på trelldyrets fole.) Hans øyne var dunkle av vin (likt med menneskesønnen son var en vindrikker!) hans øyn var vite av melk (som Immanuel som var oppfostret med melk og honning) Sebulon - ved havets trand skal han bo, ved stranden hvor skipene lander. Hans grenser strekker seg mot Sidon.

Flere historier: Da Samson kom til Leki hvor han skulle bli overgitt til filistene, sprang filistene mot ham med gledesrop. Men Herrens Ånd kom over ham, og repene om armene hans ble som brente lintråder, de smuldret opp og falt av hendene hans. Da fant han et friskt kjevebein av et esel. Han rakte hånden ut og grep det, og med det slo han i hjel tusen mann! Samson sa: Med kjevebeinet av et esel slo jeg en hop, ja to! Med kjevebeinet av et esel slo jeg tusen mann! Stedet ble kalt Ramat - Leki (Kjevebeinhagen, Dom.15.11-17)

En annen merkelig opplysning om eselet kommer i 2.Sam.19.26, hvor Sauls sønn, Mefiboset kom til Jerusalem for å møte kongen som spurte ham hvorfor han ikke fulgte ham, Mefiboset svarte kongen: Tjenerne mine narret meg. For jeg sa: Jeg vil ha mitt esel salt, så jeg kan ride på det og følge kongen. For din tjener er lam.

Dette er en høest merkelig opplysning, jeg har lest Bibelkoden1 og 2 av Michal Drosnin som har prøvd å funnet den skjulte boken i Bibelen ved hjelp av matematikk.

Han fant ut at koden for å løse den skjule boken i Bibelen befant seg i en ark av jern, et slags fartøy, det lå begravd i sanden i Sittims dal, utenfor Lisans piskelignende utstikker ved Dødehavet. Undersøkelser og forespørsler om ikke en gjenstand av jern ville ruste når det lå i salt viste seg at med så høy saltkonsentrasjon som det er i Dødehavet, over 35%, så ville ikke jern kunne ruste fordi saltet fører til at oksygenet reduseres, og det er tilførsel av oksygen som gjør at ting ruster, så det er litt underlig dette at Mefiboset ville ha sitt esel salt, og at Drosnin har kommet så langt som han har gjort ved å finne ut dette, selv om han ikke har løsningen for å få svar på hva den skjule skrift forteller.

Så langt har Drosnin funnet ut dette: Safir stein blir til Rips profeterte, når man leser teksten baklengs. (Eliyahu Rips er matematiker som jobber sammen med Drosnin i et forsøk på å løse koden, men vi vet jo alle hvem som skal løse den til slutt?) Det ble funnet ut at for å løse den skjulte tekst i Bibelen måtte det finnes en slags nøkkel for å åpne tekstene på riktig måte, først trodde de at selve dataprogrammet ved å lese den Hebraiske Bibel med hver fjerde bokstav var løsningen, men fant ut at opplysninger kunne ligge i flere lag, til å løse slike oppgaver finnes der ikke i dag datamaskiner som kan behandle så mange oppgaver.

Det ser ut som alle navn og datoer er der, alle mulige hendelser, men en trenger en nøkkel, en såkalt kodenøkkel. Rips og Drosnin fant ut at det stod om kodenøkkelen og hvor den befant seg, ved hjelp av sitt dataprogram, først fant de ut at kodenøkkelen sammen med ordet “obelisker” som også krysset ordet Sittims dal., verdens bunn, og Lisan og gammel nøkkel., og nordover fra Lisan, sjøens tunge, fra Jordans rand på grensen., og dødehavets tunge mot nord.

De fant også ut et “sensorkart” måtte til som kunne vise “skjulested” ved en “sensormarkering” Ordene “Kodenøkkel” “Obelisker” “Mazra” ble også funnet i sammenheng. Men det ser også ut for at den får ligge der i fred til “dagens ende” Det ble også slått fast at “bibelkoden finnes på Lisan på menneskenes språk” “Lisans Tora” “Opprinnelig språk, “Lisan er opprinnelse” “Guds hage” “Obeliskens ordbok”

Det ser også ut til at det befinner seg en slags datamaskin i dette fartøyet av jern: ”Tavle vitaliserte obelisk” Og at “språkgenet” er “Guds gen” “Gen for språk” “Kodens Herre” “Obeliskens munn” “Språkgenet” “Geni” “I mennesker” “Å skape et Gen, Gud for menneske” “Lisans hage før Herren ødela Sodoma og Gomorra, var det som Guds hage” “Språkets fødselsveer” “Nøkkel” “Kode” “Hans tavle vitaliserte obelisken” “Dens opprinnelse, dette er de inngraverte bokstavers område, skjult.”

“DNA ble fraktet i en farkost” “ditt avkom” “i en farkost ditt avkom” “Genetisk kode” “Hans gen vil du arve” “Å bringe menneskene fremover” “DNA spiral i Adam modellen, malen fra en kode” “Guds barmhjertighet Guds dom” “Slektstre på Lisan/ Han vil spore forfedrenes opprinnelse på Lisan” “”På Lisan DNA/ på - DNA - språk” “En kopi av alt ble brakt” “Mazra besådd” “Livets kode” “Menneskelig DNA, obelisk, kopi på en søyle, menneskets skapelse, Lisan, dette er løsningen.” “Jeg gav deg til deg som en arv, jeg er Gud.”

Jeg synes det arbeidet Drosnin og Rips driver med er meget spennende, det viser at der er annen informasjon i skriftene enn den vi er vant med og som forteller oss en bedre og mer forståelig versjon. Nå viser det seg altså at arken som det står om i Bibelen i virkeligheten er en farkost av metall lik det vi kan lese om i Esekiel 1.4: "Og jeg så en stormvind fra nord, en sky med stadig luende ild; en strålende glans omgav den, og midt i ilden, viste det seg noe som så ut som blankt metall." Etterpå kommer en beskrivelse av gjenstanden og til slutt i v28 avsluttes det med:

“ Således så Herrens herlighet ut.” De er kalt for “kjeruber” og “sendebud” “Herrens herlighet fylte Guds hus slik at prestene ikke kunne gjøre tjeneste.” (2.Krøn.5.14) Guds ark kan en lese om i 1.Sam.4.19-21 hvor Guds ark ble stjålet, slik at Israels herlighet hadde veket bort. Vi kan også lese om gloende hester, eller ild hester og ildvogn som Elias brukte da han for opp til himmelen i en storm. (2.Kong, 2.11) Dette er jo snakk om høyteknologiske ting som vil komme menneskene til del bare vitenskapen kommer så langt, det å bringe menneskene fremover, er en del av hele vår religion.

“Lisans fremmede” er også innkodet i Mosebøkene, og krysses av det bibelske navnet for Jordan, i en mark i Moab, på toppen av åsen,” sammen med “fremmed kode” (Vi vet at menneskesønnen i endens tid må flykte fra sitt land og dra til et annet sted i landflyktighet (Esek.12.3) Der skal de leve som utlendinger i et fremmed land, og folket der skal holde dem i trelldom i 400 år (Apg.7.6) Nå drar dere kanskje kjensel på Issakar som ble til en arbeidspliktig trell?

Bibelkoden fortsetter: “Fremmed kode Mazra, detektor, nøkkel, obelisk, kode fra fremmede, fra jernovn, fra Lisan, Lisans fremmed, fremmed språk, Mazra besådd.” “Stål fartøy - tvunget ned, avskåret” “Fremmed på jorden - Mazra - ved en feil, feilaktig.” Menneskelig fremmed - menneske i nærheten av en krypt - Lisan.” “Den fremmede er et menneske - kodens Herre - obeliskens munn” “I stål, obelisker, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem.” “Herrens eier vil bli gjenkjent i stål, obelisker.” “På Lisan, Mazra, hvem skal dra opp for oss til himmelen?” “Kodeknekker, nøkkel, stål på odde.” “Guds kode” “Moses koder - han som laget koden” “Moses koder - nøkkel - jernkar” “Tidsmaskin - den vil komme i enhver tid/kan komme når som helst.” “Atomangrep - Lisan - dette er løsningen.”

I forbindelse med tidsmaskin er det heller ikke utelukket i denvanlige teksten i Bibelen, 2.Kong.20.9: Jesaia svarte: Dette gir Herren deg til tegn på at Herren vil holde det han har lovet: Skal skyggen gå ti trinn fram, eller skal den gå ti trinn tilbake? Hiska sa: Det er lett nok for skyggen å strekke seg ti trinn fram. Nei la skyggen gå ti trinn tilbake! - Jes. 38.8 har solen som skal flytte seg ti trinn tilbake, altså en tidsreise bakover i tid for å sette ting på plass igjen og for å rette opp eil som er begått.

Ordet skygge har en skjebnesvanger betydning i Bibelen, det har flere betydninger som alltid. Solens skygge, er bokstavelig det vi forstår med skygge, men en skygge kan også være noe vi ikke ser, for eks. stråling.

Den vanlige utlegningen for å verne seg mot solens hete er at man bygger seg en hytte, den gir ly mot sol og regn og storm, vanlige utrykk som vi oppfatter helt naturlig, men alle ting i Bibelen er en dobbel betydning, regn betyr også krig, liksom storm og vindkast. Salm.31.21 viser til at hytten egentlig er et tilfluktssted, et skjulested mot menneskers trettekjære tunger og sammensvergelser, du skjuler dem i en hytte. - Hytten er også konstruert for å tåle stråling, en skygge mot solens hete - det er atomkrigens trusler. Jes.4.6: Det skal være en hytte til skygge om dagen, og et skjul mot vannskyll og regn.

De som redder jorden etter dette befinner seg også der og sukker, 2.Kor.5.4: Vi som er i denne hytte, sukker under byrden. For vi vil ikke bli avkledd, men overkledd, for at det dødelige (strålingen) skal bli oppslukt av livet. V2: Og mens vi er her sukker vi, fordi vi lengter etter å bli overkledd med vår bolig fra himmelen - for så sant vi er ikledd den skal vi ikke bli funnet nakne.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt