Verdidebatt

Norsk kultur del 2

I Norge har vi 717 952 personer som mottar sykepenger, sosialhjelp, uføretrygd, attføring og arbeidsledighetstrygd. 40 prosent går av med uføretrygd før de når den offisiell pensjonsalder. Det er norsk kultur

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Norsk kultur er når vi bruker 5 prosent av BNP til uføretrygd, attføring, arbeidsavklaringspenger, sykepenger og arbeidsledighetstrygd. Norge er suveren vinner i OECD- statistikken.

Norge har en aktiv arbeidsstyrke 2,3 millioner mennesker. Av disse arbeider rundt 800 000 i offentlig sektor. I tillegg kommer trygdede i arbeidsfør alder. Det utgjør omtrent halvparten. Men det stopper ikke der. Bøndene, kraftkrevende industri, sjøfolkene og generelt folk i distriktene blir kraftig subsidiert.En klar majoritet av de i arbeidsføralder er avhengig av staten. På toppen av kransekaken kommer pensjonistene og masseinnvandringen. Dette er Norsk kultur folkens. Millioner av mennesker som ikke bidrar til verdiskapning. I 2013 ble det satt av 136 milliarder kr til mennesker som definerer seg som syk.

All inntektsskatt fra privat sektor går med til å betale for dem som ikke arbeider.  Selvsagt er det mange syke mennesker som trenger hjelp. Men i det store og det hele er nordmenn verdens sykeste folk, i verdens rikeste land.  Det å være syk det er en del av norsk kultur.

Fra 2005 til 2010 økte antall ansatte i offentlig sektor med 94 000 personer. I 1970 var det 280 000 ansatte i offentlig sektor og 433 000 i konkurranseutsatt sektor. Nå arbeider det rundt 350 000 i konkurranse utsatt sektor og nærmere 750 000 mennesker i offentlig sektor. At vi har så mange i offentlig sektor er genuin norsk kultur.

Det er heller ingenting som tyder på at det er noen partier som orker å ta tak i dette. Det er alt for mange mennesker som har sugerøret langt ned i statskassen. Alt fra professorer på blindern, journalister, politikere, redaktører, frivillige organisasjoner, kommunikasjonsrådgivere, advokater, byråkrater som helst vil beholde sine arbeidsplasser. Hvis du nyter godt av gode lønninger i trygg stilling, er det vel ingen grunn til at du skal motarbeide deg selv? Alt dette er en del av norsk kultur.

Vi kan fortsette galskapen en stund til. Kose oss med 6 tim arbeidsdag, lange ferier i eksotiske himmelstrøk, langhelger på hytta ved fjell og vann - der vi kan kontemplere i uberørt natur. Lete etter norske røtter - ja, det er kanskje norsk kultur på sitt beste. Natur er kanskje det nærmeste vi kommer ekte norsk kultur. :-)

I disse dager er hyttene utstyrt med topp moderne komfort. Teknologien er blitt en del av norsk kultur. Fra SUV'en kan nordmenn fjernstyre og regulere temperaturen på hytta, aktivere saunaen og andre duppiditter. Alt for at livet skal bli så behaglig som overhode mulig.

Undertegnede var nettopp i London. Det starter rushtrafikken ved 18/19 tiden. Til sammenligning starter rushtrafikken i Oslo ved 14/15 tiden. Norsk kultur er å skynde seg hjem fra jobben. Jobbe minst mulig og kose seg mest mulig.

Fordi nordmenn ikke er så veldig glad i å jobbe, må vi fylle opp særlig dritt jobbene med innvandrere. Problemet er bare at både arbeidsinnvandrere og asylsøkere tenker akkurat som nordmenn. Får du slengt etter deg, verdens beste velferdsordninger er det ingen grunn til at du ikke skal benytte dem. Polakkene har skjønt det. De jobber mye svart på si, betaler et minimum med skatt til staten, slik at de for tilgang til de samme paradisiske velferdsordningene. Er det noe galt med det? Selvsagt er det ikke det. Det er vinn-vinn  både for nordmenn og polakker - eller kanskje det er tap-tap på sikt?

Så har vi alle de innvandrerne utenfor EØS som søker opphold på feil grunnlag i Norge. Asylantene får tildelt grådige asyladvokater så fort de passerer grensen. Advokater som også parasitterer på samme systemet. Disse folka har kontinuerlig kontakt med aktivistene, hvis de ikke greier å omgjøre utsendelsesvedtak. På slikt vis kan de bruke utspekulert uthalingstaktikk. Hvis asyladvokatene ikke når frem i byråkratiet eller med aktivistene på slep, har vi kirkene.  Sånn går nå dagene. I tillegg må vi holde ut alle de rabiate humanetikerne på venstresiden.

Hanni

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt