Verdidebatt

Sliter menigheten du går i?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Har menigheten din problemer økonomisk? Har menigheten mistenkelig få medlemmer? Er det lite folk som kommer på møtene? Er det "lunken stemning" under møtene? Er det lite forkynnelse om helliggjørelse? Er ikke forkynnelsen tro mot Ordet? Er fokuset mer rettet mot underholdning, tegn og under enn forkynnelse og tilbedelse? Finn deg en annen menighet!

Jeg har lyst til å gjengi noe brukeren "lealiss" skrev på Kristenblogg.no:

"Det er viktig at menighetene står fast på hele det rene Guds ord slik at de ikke blir utsatt for angrep, men det føler jeg ikke at menighetene gjør i dag. Det er mye nåde og kjærlighet som forkynnes. Det skal også selvsagt forkynnes, men de mangler mye om helligjørelse og nådegaver som kan styrke enkeltmennesker i deres hverdag med Herren og i menighetene."

Jeg tror at det "lealiss" nevner er viktige nøkler for et menighetsliv som ærer Gud og som utruster mennesker til tjeneste for Gud. Forkynnelsen bør ikke utelukkende dreie seg om Guds store nåde for oss, men også hvilke nådegaver Gud gir oss som er trosstyrkende og utrustende i tjeneste for Ham. Helliggjørelsen må også være en sentral del av forkynnelsen, sammen med forkynnelsen om Jesu offer på korset.

Hvis fokuset er feil i din menighet kan den bli utsatt for angrep, og du kan bli utsatt for vranglære i den menigheten du går i. Heldigvis er ikke din frelse avhengig av hvilken menighet du går i, men at du har navnet ditt skrevet opp i Livets Bok og har Jesus som din Herre og Frelser. Selv om du er sikker på at du har navnet ditt i Livets Bok, er det viktig å være på vakt for vranglære i menigheten. Vranglære kan føre andre mennesker direkte inn i fortapelsen, selv om du selv har evnen til å skille mellom vranglære og bibeltro lære etter Guds Ord. Om du selv blir skånet for vranglærens fallgruver, fordi du makter å avsløre vranglæren, kan andre gå fortapt og bli forført fordi de ikke greier å skille mellom vranglære og rett lære. Hvis vi tillater vranglære, er vi faktisk medskyldige i at mennesker går fortapt hvis vi ikke står opp imot vranglæren. Som kristne plikter vi å formane hverandre til et rett liv med Jesus.

"Jeg formaner dere, søsken, til å holde øye med dem som skaper splittelse og fører andre til fall ved å gå imot den lære dere har tatt imot. Hold dere unna dem! Den slags mennesker tjener ikke vår Herre Jesus Kristus, men sin egen mage. Med fine ord og talemåter fører de godtroende mennesker på avveier" (Rom. 16:17-18).

Selv vet jeg om kristne personer som har så lite kunnskap om Guds Ord at de ikke vet forskjellen på vranglære og rett lære. De studerer ikke Guds Ord, men bryr seg mer om tidens tann og erstatter Bibelens teologi med noe politisk korrekt. I profeten Hoseas bok står det at Guds folk går til grunne av mangel på kunnskap. Det er så utrolig viktig å ta til seg Guds Ord hver eneste dag! Hold din sti ren og følg Veien, for "vid er den porten og bred er den veien som fører til fortapelsen, men trang er den porten og smal er den veien som fører til livet" (Matt. 7:14, Joh. 1:12, Rom. 10:9). Ikke fall i grøften!

Ekte tro fører med seg gjerninger (Jak. 2:14-26). Gode gjerninger er en del av helliggjørelsen. Helliggjørelsen skal komme som et resultat av en Åndelig modningsprosess. Åndelig modning oppnår vi ved å motta rett forkynnelse og ved å lese Guds Ord. Vi skal undersøke oss selv om vi er i troen (2. Kor. 13:5). Har du gjerninger? Bærer du Åndens frukt, som et resultat av troen din? Bibelsk tro bærer med seg gjerninger. Det evige livet ditt står og faller på om du er i den bibelske troen. Har menigheten du går i gode gjerninger? Bærer menigheten Åndens frukt? Bærer menighetens medlemmer Åndens frukt, som lemmer på Kristi kropp?

"Dere er Kristi kropp, og hver enkelt er dere hans lemmer. I kirken har Gud for det første satt noen til apostler, for det andre profeter, for det tredje lærere. Noen har fått gaven å gjøre mektige gjerninger, andre har fått nådegaver til å helbrede, til å hjelpe, til å lede og til ulike slag tungetale" (1. Kor. 12:27-28). 

"Vi har én kropp, men mange lemmer, alle med ulike oppgaver. På samme måte er vi alle én kropp i Kristus, men hver for oss er vi hverandres lemmer. Vi har forskjellige nådegaver, alt etter den nåde Gud har gitt oss. Den som har profetisk gave, skal bruke den i samsvar med troen, den som har en tjeneste, skal ta seg av sin tjeneste, den som er lærer, skal undervise, og den som trøster, skal virkelig trøste. Den som gir av sitt eget, skal gjøre det uten baktanker, den som er satt til å lede, skal gjøre det med iver, den som viser barmhjertighet, skal gjøre det med glede" (Rom. 12:4-8).

En menighet uten Åndelige frukter, er ikke en sunn menighet. På frukten skal treet kjennes (Matt. 12:33). En menighet hvor nådegaver og forkynnelse om helliggjørelse er fraværende, er ikke en sunn menighet. En menighet med større fokus på tegn og under enn forkynnelse av Ordet, er ikke en sunn menighet.

Men du blir heldigvis ikke dømt for hva menigheten din gjør. Du blir dømt etter hva du selv gjør (Mark. 16:16). Det er smartere å være medlem i en bibeltro menighet enn å la seg forføre i en menighet med vranglære. En menighet med vranglære glir bort fra Gud, og kan ikke forvente Guds velsignelser. Da kan menigheten gå glipp av god økonomi, salvede forkynnere, Den Hellige Ånds nærvær og så videre. Vranglære bekjempes ikke ved fortielse, men ved forkynnelse av den sanne, Bibelske lære. "Salig er den som leser ordene i denne profetien, og salige er de som hører dem og tar vare på det som der står skrevet. For tiden er nær" (Joh. Åp. 1:3).

"Når den lovløse kommer, har han sin kraft fra Satan og virker med stor makt og med under og falske tegn. Med all slags urett forfører han dem som går fortapt, fordi de ikke ville elske sannheten så de kunne bli frelst. Derfor sender Gud over dem en villfarelse som gjør at de tror løgnen. Slik skal de få sin dom, alle de som ikke trodde sannheten, men hadde sin glede i uretten" (2. Tess. 2:9-12).

"Falske kristne kan uforhindret bryte ned menighetene fra innsiden. De fleste menigheter, både i Norge og i resten av verden, har samme problemet - de råtner ifra innsiden på grunn av falske kristne. En falsk kristen omvender seg ikke. Han prøver kanskje å være snill og grei og følge Guds bud, men han elsker fremdeles synden høyere enn han elsker Gud, og han vil falle tilbake i synden. Han tenker at det er ikke så nøye, Gud tilgir likevel. Han forsøker å misbruke den nåden som Gud gav sin eneste sønn for å sette i stand for oss. Selvsagt kan ekte kristne også falle i synd, men en ekte kristen hater også synden han faller i, og ser til å reise seg opp og komme seg derifra så fort som mulig." (Omvendt.org)

Dette er det så utrolig viktig å være oppmerksom på. En menighet skal være et sted for evangelisering, sann lovprisning, rett forkynnelse og Åndelig oppbygging av hver enkelt person, ikke underholdning, konserter og tilfredsstillelse av kjødets lyster. En usunn menighet blir ikke velsignet, for Gud velsigner den som holder seg nær til Ham i alle ting. En menighet som ikke forkynner omvendelse fra synd, er ikke sunn. Vi ærer ikke Gud med synd. Vi ærer Gud ved å følge Jesus i alle ting. Spør deg selv "Hva ville Jesus gjort?"

Føler du deg spottet for din kjærlighet til Ordet? Føler du at du blir oversett fordi du holder fast ved Guds Ord og ønsker å følge Jesus i alle ting? Føler du deg hånet for at du formaner dine medkristne til et rent liv? Forsøker noen å irettesette deg fordi du forkynner sannheten om helliggjørelse i Guds Ord? Ta det som et stort kompliment, slik Timoteus ble oppmuntret til:

"Alle som vil leve et gudfryktig liv i Kristus Jesus, skal bli forfulgt. Men onde mennesker og svindlere vil gå fra vondt til verre. De fører vill og blir selv ført vill. Men du skal holde fast på det du har lært og er blitt overbevist om. Du vet jo hvem du har lært det av. Helt fra du var et lite barn, har du kjent de hellige skriftene, de som kan gi deg visdom til frelse ved troen på Kristus Jesus. Hver bok i Skriften er innblåst av Gud og nyttig til opplæring, tilrettevisning, veiledning og oppdragelse i rettferd, så det mennesket som tilhører Gud, kan være fullt utrustet til all god gjerning" (2. Tim. 3:12-17).  

Hold ut i denne utfordrende endetiden! Jesu komme er nær! Han har lovet å tørke bort hver eneste tåre fra ditt kinn og Han skal ta vekk all smerte (Joh. Åp. 21:4). Han trøster deg når folk går mot deg (2. Kor. 1:3-4). Han oppmuntrer deg når du blir spottet (2. Tess. 2:16-17). Guds Ånd hviler over deg når du blir spottet for Kristi navns skyld (1. Pet. 4:12-14).

Må Herren velsigne og bevare deg. Må Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig. Må Herren løfte sitt åsyn på deg, og gi deg fred!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt