Verdidebatt

Islam Net sier at Antirasistisk senter sprer rasisme

I dagens utgave i (dato:2.okt 2013) Dagbladet sier Fahad Qureshi at Shoaib Sultan og leder for Antirasistisk Senter, Rune Berglund Steen sprer rasisme og hat mot islam.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Fahad Oureshi skriver følgende sitat:

"Vi står for islam slik den store massen av muslimer tror på. Vi er Norges største muslimske frivillige forening med over 2000 betalende medlemmer, ca. 20 000 på Facebook, og muslimene fra de forskjellige moskeene deler vårt syn på islam.

"Det fikk vi bekreftet i mars på vår fredskonferanse som ble besøkt av ca. 5000 mennesker. Jeg spurte den fullstappede salen: Hvor mange av dere er vanlige sunnimuslimer, ikke ekstremister eller radikaler? Så å si hele salen strakk hånda i været! (ca. 3. 50, red.anm.) Jeg spurte: Hvor mange er enige om at straffene som er foreskrevet i Koranen og av Profeten Muhammed (fvmh); om det er dødsstraff, steining for utroskap eller hva enn det er, så lenge det er fra Gud og Hans Sendebud, er det den beste mulige straffen for hele menneskeheten som bør bli praktisert i verden? Hele salen rakk hendene i været."

"Sultan som representerer en håndfull individer som vil ha en «islam» uten Koranen og Muhammeds lære, bør vel ikke framstilles som om de er de gjennomsnittlige standard muslimene som alle andre muslimer bør innrette seg etter?"

"Muslimer er ingen homogen gruppe, men det de aller fleste av verdens 1.6 milliarder muslimer har til felles, er at de tror at Gud vet hva som er best for dem. Gud i islam er veldig klar på hva straffene er for forskjellige forbrytelser og det er historisk dokumentert hvordan Muhammed (fvmh) praktiserte lovverket. Det å framstille Sultan og hans få likesinnede som standarden fører til rasisme mot de resterende 1.6 milliarder muslimene, for de blir da sett på som ekstreme."

"Det at muslimer tror på dødsstraff i en islamsk stat, betyr ikke at man ber om det i Norge. Hva som fortjener dødsstraff vil de Gudstroende mene at Gud er den beste til å avgjøre. En ikke-troende vil være uenig, men selv om man mener at islam er feil, er det fornuftig at for de Gudstroende vil det som Gud sier er rett, være rett."

Hanni: Nå er også antirasistisk senter islamofobe rasister!

Spørsmål: Dette må da være det nærmeste vi kommer både deskriptiv og normativ ekstremisme?

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt