Bjørn Håkon Hovde

6

Bibelselskapet og Nettbibelen i ny klesdrakt!

Ny design på Nettbibelen og Bibelselskapets hjemmesider.

Publisert: 2. okt 2013

Ettersom jeg vet at mange av debattantene her er flittige brukere av Bibelselskapets nettsider, og især Nettbibelen, åpner jeg gjerne for samtale/debatt, ris og ros:

Bibelselskapet gjorde i dag en "soft-lansering" av ny nettprofil. Vi samler gjerne tilbakemeldinger og synspunkt, men lover ikke at alle tips fører til endringer (det er et kostnadsspørsmål). I slutten av måneden - etter at alle "barnesykdommer" bør være rettet, går vi markedsføringsmessig ut med vår nye nettprofil.

Vær velkomne til å gi tilbakemeldinger.

Nynorsk:
Ettersom eg veit at mange av debattantane her er flittige brukarar av Bibelselskapets nettsider, og særleg Nettbibelen, opnar eg gjerne for samtale/debatt, ris og ros:

Bibelselskapet gjorde i dag ei "soft-lansering" av ny nettprofil. Vi samlar gjerne tilbakemeldingar og synspunkt, men kan ikkje love at alle tips blir tekne til følgje (det er spørsmål om kostnader). I slutten av månaden - etter at alle "barnesjukdomane" bør vere lækja, går vi marknadsretta ut med den nye profilen vår.

Ver velkomne til å kome med synspunkt.

Vennlig hilsen/Venleg helsing Bjørn H. Hovde (nettredaktør/journalist i Bibelselskapet)

Kommentar #1

Kirsten Schei

17 innlegg  1008 kommentarer

Ble den til en

Publisert rundt 8 år siden
Bjørn Håkon Hovde. Gå til den siterte teksten.
Ver velkomne til å kome med synspunkt.

Etter å ha sett etter, var den første endring bra, hvor man enklere kan søke opp de skriftsteder man ønsker i stede for å gå til oversikt over teksterk, men var det mer salg og markedsføring på siden deres nå? 

Jeg savner også en del tekster og evangelier ,selv om den Luthersk evangeliske kirke ikke anser de som en del av dennes bibel.

Men det er såvidt mange skriftsteder som blir hengende litt i luften uten de resterende skriftene. Dere har så langt jeg ser kun de Deuterkanoniske bøker som tillegg ,men vi er da frie mennesker og ønsker oss mer å lese,fra flere vinkler og ståsteder  fordi jeg og mange med meg får større utbytte av bibelen ved å ha flere innfallsvinkler. Det henger nok sammen til slutt viser det seg, så la oss få fler av de kristne skriftene man bla finner i samlingen : Verdens hellige skrifter. Kun de relatert til den kristne tro vel å merke.

Det er lurt å huske på at vi som elsker Herren er kunnskapshungrige og vil ha mer å lese ,og flere sannferdige  fortellinger . 

Man behøver ikke presentere det som den Lutherske kanon, men som tillegg i likhet med de deuterkanoniske bøker.

Kan vi få de andre skriftene også?.... Thomas-evangeliet mv.... listen er lang.... please?

Mvh kirsten Schei

Kommentar #2

Per Søetorp

101 innlegg  2029 kommentarer

Bibelleser-vennlighet?

Publisert rundt 8 år siden
Bjørn Håkon Hovde. Gå til den siterte teksten.
Bibelselskapet gjorde i dag en "soft-lansering" av ny nettprofil. Vi samler gjerne tilbakemeldinger og synspunkt, men lover ikke at alle tips fører til endringer

Jeg har vært en flittig bruker av Bibelen på nett i flere år.  Inntil idag morges. 

Da møtte meg en ny profil der det viste seg umulig å lese i Bibelen på nett som før. 

Under bolken "Les i nettbibelen" får jeg kun velge mellom særemner som "Dagens bibelord", "Søndagens bibeltekster" osv.  Under bolkene for GT og NT er det kun historiske og innholdsmessige forklaringer - ingen bibel.

Resten av nettsiden er stort sett viet kommersielle oppslag hvordan man kan kjøpe nye bibelutgaver.

Hva må en stakkar heretter gjøre for å lese Bibelen på nett - på norsk?

Kommentar #3

Morgan Lindstrøm

8 innlegg  684 kommentarer

Ditto

Publisert rundt 8 år siden
Per Søetorp. Gå til den siterte teksten.
Jeg har vært en flittig bruker av Bibelen på nett i flere år. Inntil idag morges.

Da møtte meg en ny profil der det viste seg umulig å lese i Bibelen på nett som før.

Under bolken "Les i nettbibelen" får jeg kun velge mellom særemner som "Dagens bibelord", "Søndagens bibeltekster" osv. Under bolkene for GT og NT er det kun historiske og innholdsmessige forklaringer - ingen bibel.

Resten av nettsiden er stort sett viet kommersielle oppslag hvordan man kan kjøpe nye bibelutgaver.

Hva må en stakkar heretter gjøre for å lese Bibelen på nett - på norsk?

Det samme sier jeg. "Nettbibelen" eller hva den ble kalt var svært tungrodd og lite intuitiv å bruke slik som den var – men den var der i hvert fall.

Linkene til skriftsteder var usannsynlig lange. Men etter at Bibelselskapet nå har "oppdatert" nettstedet sitt, er det vel ingen av de tusener med linker til "Nettbibelen" i innlegg her på Verdidebatt som virker lengre..?

Den (etter min mening) mest intuitive elektroniske Bibel til nå, var Norsk data-bibel som var basert på Norsk bibels 1988-utgave. Den var en fryd å bruke, fordi man kunne navigere veldig raskt. Man kunne ha så mange vinduer man vill oppe samtidig, med enten samme eller forskjellige Bibelutgaver, og dra og slippe både vers og henvisninger mellom vinduene.

Desverre vil ikke Norsk data-bibel følge med over i 64-bits Win 7, den siste Windows-versjonen jeg fikk den til å kjøre i var Win 7 32.

Så nå er den eneste tilgjengelige norske Bibelen på nettet 1930-utgaven på Biblos.com..? 

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere