Verdidebatt

Større enighet på tvers av kristne trosretninger

Det er hyggelig å registrere at der blir større og større respekt og samarbeid på tvers av de forskjellige kristne trosretningene, noe blant annet OASE har medvirket til.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg tror den utviklingen vi har sett i det siste med større respekt og samarbeid mellom de forskjellige kristne trosretningene bare vil øke fremover. Til og med ser vi en større forståelse mellom de tidligere så store motpolene; protestanter og katolikker. Samarbeidskonstellasjoner og fusjoner er også økende blant de kristne menighetene i Norge.

Hele grunnlaget for kristendommen er Jesus og de som er enige om dette bør samarbeide og være trossøsken. Alt annet er egentlig absurd og imot kristen tro. Til og med ortodokse har Jesu lære og vi er alle sammen Jesu disipler.

Øket forståelsen for andre kulturer og andre måter å tenke på gjør nok også sitt til at vi kommer nærmere hverandre. Alle kristne er syndere på samme måte som ikke-kristne og nettopp derfor trenger vi Guds nåde og Guds ufattelig store kjærlighet til oss. Den som vil ta imot får muligheten til et liv i Ånden i nærhet til Gud og dessuten et evig liv på kjøpet.

Heldigvis finnes der ikke ekte og falske kristne. Der finnes ikke et sted i Bibelen som omtaler falske kristne. Men der finnes falske profeter, apostler og disipler. Disse gir seg ut for å være kristne men er det ikke. De er satans tjenere som skaper seg om til tjenere for sannheten og rettferdigheten. Dette er alvorlige ord, men beskrives nokså klart i2. Kor 11:12-15 «Men det jeg har gjort hittil, vil jeg fortsatt gjøre. For noen vil gjerne ha skryt for at de er slik som jeg, men den muligheten skal jeg avskjære dem fra. Disse er falske apostler, troløse arbeidere som opptrer som om de var Kristi apostler. Det er ikke noe å undre seg over, for Satan selv skaper seg om til en lysets engel. Og da er det ikke rart at hans tjenere skaper seg om til tjenere for rettferdigheten. Men til slutt skal de få lønn etter sine gjerninger».

Alle som tror på Jesus er kristne, verken mer eller mindre. Vi som tror på Jesus er alle i samme båt og hvorfor skulle vi da ikke samarbeide og respektere hverandre? Ut fra kjærlighetsbudet ville jo det være et alvorlig brudd på kristendommens fundament.

Når vi tror på Jesus åpnes der opp en ny verden for oss hvor vi får Den Hellige Ånd i gave. Vår ånd blir med andre ord helliget. Dette betyr ikke at vi umiddelbart blir en ny person, men vi får et annet perspektiv på livet og får muligheten til en konstant opplæring og liv i Ånden alt etter den tro Gud har gitt oss.

Så har vi ikke minst Guds Ord som er felles for alle kristne trosretninger selv om Bibelen er litt forskjellig sammensatt. Bibelen er det som forener oss og det som også bygger oss opp individuelt i troen. Den gir oss oppskriften til stadig forbedring og tilnærming til Jesus slik at vi kan bli mer lik Ham og virkelig få Ham inn i vårt hjerte. Dette er sann og god kristendom som alle kristne kan enes om.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt