Verdidebatt

Another brick in the Wall

Steve McVey: "Først når du har blitt som oss skal vi slutte å fordømme deg!" Dette utsagnet er en parodi på menigheten. Det samme kan sies om samfunnet forøvrig. Vær som oss, ellers er du unormal. Flokkmentalitet!

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Jeg er for tiden i prat med en satanist. Han sier at jeg er et sjeldent medlem i min stamme. Han har vært kristen i 20 år. Han tror delvis fortsatt. Men heller også mot satanismen som er særdeles individualistisk. De har ikke mye til overs for flokkmentalitet.

Hvordan er menigheten? Den er slik McVey tøyser med i sitt utsagn. Men det bærer en alvorlig mine dette utsagnet. Er du slik Pink Floy synger i sangen "The Wall"? Er det slik pastoren din forventer at du skal være? Velger du å bøye av for gruppepresset?

WWJD? What Would Jesus Do? Det er én ting Jesus skal ha - han bøyde ikke av for presset om komformitet. Men det er hva menigheten anno 2013 er; si hva alle vil at du skal si, så ordner nok alt seg. Men du kveler deg selv. Du dør innvendig.

Hvor er reformatoren i deg? Enten du er en troende eller ikke? Vil du følge gruppepresset eller være tro mot deg selv? Du avgjør selv om du vil være en murstein i en vegg. Og ja, det finnes et faktisk kompromiss - man kan føye samfunnet samtidig som man er tro mot seg selv.

Jesus - den største fritenker ever! Vil du følge Jesus og være tro mot ham - eller mengden? Mon tro om ikke Pink Floyd var inspirert av høyere makter da de skrev denne sangen.

:)

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt