Verdidebatt

Civita tilhenger av politisk sensur?

16. september skrev Bård Larsen en kronikk i Aftenposten hvor han angrep kunstneren og regissør Morten Traavik.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Foto: Morten Traavik

Morten Traavik har skapt overskrifter og diskusjoner verden over for sine kontroversielle samarbeidsprosjekt med nordkoreanske kunstnere og kulturelle myndigheter, men er en anerkjent kunstner.

Bård Larsen er historiker og prosjektleder i Civita.
Civita presenterer seg selv som "Den liberale tankesmien". I mange sammenhenger er Civita en sentral premissleverandør for den politikken Høyre legger opp til.

Bård Larsens kronikk vakte stor oppsikt og er siden kommentert med en rekke tilsvar både i Aftenposten og andre steder. Bakgrunnen for den furore som denne kronikken skapte, går ikke på at Bård Larsen misliker Morten Traaviks kunst. Det som skapte debatt, var den argumentasjonen Bård Larsen brukte. Han tok til ordet for at Kulturrådet burde slutte med å støtte Traavik og hans kunstprosjekt. Eller som Bård Larsen uttrykte det: "Traavik mottar massiv støtte fra Kulturrådet. Spørsmålet man bør stille, er om ikke nordkoreanske myndigheter bør ta seg av denne finansieringen."

Det er viktig å merke seg at Bård Larsens kritikk ikke er kunstfaglig begrunnet, men uttrykker seg som direkte politisk sensur av Morten Traavik og hans kunst.

Mitt spørsmål til Civita blir derfor:
Samsvarer Bård Larsen syn i denne saken med Civitas holdning?

Dersom dette er tilfelle, ønsker jeg en avklaring omkring Civitas forhold til politisk sensur, gjerne både i kunstsammenheng og generelt.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt