Werner Skaug

63

Kjemper på jorden - nephilim!

Ser på ulike dokumentarer for tiden. National Geographic f.eks, forsøker å forstå et tema som har skapt hodebry for mange - kjemper som har levd på jorden. Arkeologiske utgravinger har avdekket at disse faktisk har levd.

Publisert: 13. sep 2013  /  2114 visninger.

Eldgamle kulturer har beskrevet enorme mennesker i sine tekster. En rase av giganter som til og med ble ansett som guder. Sumererne hadde et samfunn som var høyt utviklet. Og de forklarer selv at dette var på grunn av kunnskapen de mottok fra disse kjempene.

I 1 M 6 står det om engler som gikk ned til menneskenes døtre og laget barn. Disse barna ble kjemper. Flere steder i Bibelen beskrives møter med disse gigantene. Da Israel skal innta landet, støter de på kjemper så store at de forståelig nok blir redde. Noas flom er en utryddelse av en hel jord fylt med slike giganter - ondskapsfulle mennesker som bedervet alt og alle. Dette gir en helt ny forståelse av Bibelens tekster for de som ikke har hørt om dette før.

Dagens eksperter, arkeologer og historikere, har en stor nøtt å knekke. Hvor kom disse kjempene fra? Og var det disse som bygde underverk som Stonehenge og pyramidene i Egypt? Hvordan var det mulig å flytte på stenblokker på opptil 900 tonn? Vitenskapen undres.

En del mennesker har satt seg inn i temaet. Men det er fortsatt spennende å vise klipp fra youtube til folk som aldri har hørt om dette. Folk klør seg i hodet når de ser arkeologiske utgravinger av skjelett som er flere meter lange. Hodeskaller som er enorme av størrelse. "Dette lærte vi ikke noe om på skolen!" var det en som sa. Mon tro om ikke dette blir en del av undervisningen på skolen i nær framtid.

Så gjenstår det å spekulere i temaet. Hvem var disse kjempene? Hvor kom de fra?

Kommentar #51

Randi Nilsen

10 innlegg  3869 kommentarer

Publisert rundt 8 år siden
Bjørn Nilsen. Gå til den siterte teksten.
Men jeg har stil et spørsmål flere ganger i denne tråden. Tror kristne virkelig at det finnes åndelige vesner som kan ha sex med mennesker og forplante seg?

Mener dere at himmelske vesner har kjønnslige drifter?

Det tryggeste er nok å skjekke at den personen man har sex med har en navel, i tilfellet...

Men det er nok mange som mener at barna deres er noen engler uten å ta det for bokstavelig :-)

Kommentar #52

Kjell G. Kristensen

149 innlegg  13843 kommentarer

Oppskriften på en engel

Publisert rundt 8 år siden

Litt mer alvorlig talt.

Jeg har nok tatt opp dette mange ganger, men gamle tråder blir tydeligvis ikke lest av nyere medlemmer. I 1.Mos.2.23 (1930 utg.) står det om en skapelse hvor kvinnen og mannen (to kropper) blir "bygget" (v22) om til et menneske som så ble kalt "manninne" - det er det samme som androgym eller en hermafrodit (tokjønnet) -Derfor skal mannen forlate sin far og sin mor og bli hos sin hustru, og de skal være ett kjød.

Morsrollen er en saga blott, mennesket kan ikke lengre føde barn, men den sexuelle akten er bevart i og med at dette mennesket består både av mannlig og kvinnelig karaker. De er ett. - Thomasev. beskriver også denne fullkommentheten så dere ikke skal tro jeg selvtolker, v22:

Jesus så noen barn som fikk bryst. Han sa til disiplene: Disse små som får bryst, likner dem som går inn i riket. De sa til ham: Hvis vi er små, vil vi da gå inn i riket? Jesus sa til dem: Når dere anser det som er to, for ett, og dere anser det innvendige som likt med det utvendige, og det utvendige likt med det innvendige, og det øvre likt med det nedre, og når dere anser det mannlige og det kvinnelige for å være ett, slik at det mannlige ikke skal være mannlig og det kvinnelige ikke kvinnelig, når dere anser et øye for et øye og en hånd for en hånd, og en fot for en fot, og et bilde for et bilde, da skal dere gå inn i riket.

Det står at Adam og Eva nå var nakne og skammet seg ikke. (Edens hage = paradis = Guds rike, det som skal komme)

Thomasev.37: Disiplene sa: Når vil du åpenbare deg for oss, og når skal vi se deg? Jesus sa: Når dere tar tøyet deres av uten å skamme dere og tar av klærne og legger dem under føttene, som små barn gjør, og tråkker på dem, da skal dere se sønnen av den levende, og dere skal ikke bli redde.

114: Simon Peter sa til dem. La Maria gå fra oss, kvinner er ikke verdige til livet. Jesus sa: Se, jeg skal lede henne så jeg vil anse henne for mann, for hun skal også være en levende ånd slik som dere menn. For enhver kvinne som anser seg selv som mann, skal gå inn i himmelens rike.  http://www.dromsmia.no/tomas.htm

Matt.22.30:For etter oppstandelsen verken gifter de seg eller blir giftet bort; nei, de er som engler i himmelen

Mest leste siste måned

Lesetips

Les flere

Siste innlegg

Les flere