Verdidebatt

Den minste, mest kostbare

En blokk har den viktigste stortingsrepresentanten

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

I 2013 hadde vi tre blokker å velge mellom. NRK viste dem oppe i høyre hjørne: En stor rød, en enda større blå, og en liten grønn og modig.

(Manipulert bilde)

Til gjengjeld representerer Rasmus Hansson ca 80.000 stemmer. Han er med det betydelig mer kostbar enn de andre representantene, som pga. sperregrensen representerer ca 16.000 velgere hver.

Utfasing av olje, oljebasert vekstøkonomi og overforbruk ble i løpet av valgkampen reelle politiske utfordringer. Alle som vil fremstå som miljøpartier vet nå at de må gjøre en bedre jobb.  Takk for alle som støttet og stemte på De Grønne! Nesten 1000% økt oppslutning gir De Grønne formidabelt bedre økomomi, og godt grunnlag til å satse videre.

Det kommer til å stå i historiebøkene at den grønne blokken fikk en representant i 2013. Kanskje som innledning til historien om hvordan Norge ble bærekraftig, og i historien om hvordan nordmenn begynte å ta menneskehetens største utfordring på alvor.

Det er aldeles for dumt at et så godt blokkalternativ er så lite. Hvem blir med på å bygge den større frem mot 2017 ?

PS Jeg håper KrF og Venstre nå ror i land de neste fire blå årene; det de gikk til valg på, og at de henger seg på et grønt blokkalternativ da, som selvsagt også SP og Sv må innviteres til.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt