Verdidebatt

Rekord mange asylsøkere i 2013

Norge trenger 30-40 nye asylmottak. Er det noen kommuner som melder seg frivillig?

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

UDI regner med at antall asylsøkere fra ikke-vestlige land blir rundt 14 000 i 2013. Norge trenger mottaksplasser for 19 000 asylsøkere.

Nå advarer UDI mot frykt og fordommer og oppfordrer kommunene til å ta i mot flyktinger med åpne armer. Det spørs om kommunene er interessert? Det blir sannsynligvis Oslo som må ta i mot de fleste flyktingene.

Siden 2009 har det kommet 39 000 asylsøkere til Norge uten pass eller annen gyldig ID. Det er kun 10 prosent av alle asylsøkere som oppgir identifikasjon.

Hvem er det Norge egentlig burde hjelpe? De som virkelig trenger beskyttelse eller skal Norge fortsette å ta imot innvandrere som kan betale grådige menneskesmuglere. Innvandrere som ikke har krav på beskyttelse.

Flyktningsystemet har endret seg dramatisk siden flyktningkonvensjonen ble vedtatt for over 60 år siden. Et institutt som omfattet reelle flyktninger har utviklet seg til et redskap for folkevandring, ikke minst for en bedre økonomisk tilværelse i et annet land. Det er med andre ord en institusjon som ikke fungerer i det hele tatt.

Antall fattige i Norge med ikke-vestlig bakgrunn har fordoblet seg under Stoltenberg regeringen. De rødgrønne har på kort tid skapt en helt ny underklasse.

Historisk høy innvandring med de rødgrønne, kombinert med sosiale rettigheter, gjør at statens nettoutgifter og forpliktelser nå vokser i ekspressfart.Vi  står overfor enorme ufordringer. Ifølge beregninger fra SSB og Finansavisen koster dagens innvandringspolitikk 42 milliarder kroner årlig. Hvor stopper dette?

Vi trenger nye asylmottak, men det stopper ikke der. Vi trenger barnehager, skoler, boliger, sykehusplasser og andre offentlige tjenester. Norge må modernisere infrastrukturen, særlig i Oslo. Kriminaliteten øker fra år til år og fengslene har sprengt kapasitet.

Hvorfor snakket aldri Jens Stoltenberg om innvandringens enorme utfordringer? Ikke et pip under hele valgkampen. Det eneste vi hørte var at Jens Stoltenberg var stolt over å skape en flerkulturelt samfunn og at vi fører en streng og rettferdig innvandringspolitikk.

Du kan da ikke være statsminister  i 8 år - uten at du snakker om svært ubehaglige men viktige spørsmål? Jens burde finne seg en jobb i barnehage. Der kan han kle seg ut som julenissen og dele ut gaver til ungene, uten at det for noen større konsekvenser.

Den norske skuespilleren Kate Pendry (Ibsenprisvinner) skrev nylig følgende på Facebook.

Sitat:" Den klumpete, feite, kjæringa og den vulgære, grådige, stilløse, ondskapsfulle f**a skal representere oss. Jeg skammer meg sånn over Norge, men jeg vet, like sikkert som at blodet mitt er rødt at vi nå er i opposisjon, og de skal få høre brølet vårt"

Det kan virke som trollene på venstresiden har våknet og tar over stafettpinnen.

Det spørs om det kommer til å skje noe som helst. Venstre og Krf vil gjøre sitt for at Norge skal fortsette i samme sporet.

Mvh Hanni

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt