Verdidebatt

Mer vold med FRP i regjering!

Knut Storberget rykker i dag ut i Vårt Land og advarer om at FRPs politikk vil føre til mer vold, i hovedsak grunnet bedre tilgang på og lavere priser på alkohol.

Dette er en kommentar. Den gir uttrykk for skribentens analyser og meninger.

Det er et faktum at økt tilgang på alkohol gir økt forbruk. Og det er videre godt dokumentert hvilke skadevirkninger det har for den enkelte og samfunnet:

1. Store menneskelige tragedier både for alkoholikeren og familien

2. Mange barn får ødelagt oppveksten, og får en dårlig start i livet, pga den usikkerheten

og uforutsigbarheten det medfører at en av foreldrene drikker for mye.

3. Vi vet at alkoholisme er arvelig, og vi ser også et mønster, der barn av alkoholikere

selv utvikler alkoholisme, grunnet miljøpåvirkning. Dette mønsteret kan vi ofte se i

generasjoner.

4. Mange uskyldige blir rammet av menneskers alkoholmisbruk. Dette gjelder alt fra vold

i hjemmene, vold i samfunnet(på byen i helgene, blind vold og motivert vold). De aller fleste

tilfellene av vold og voltekt skjer under ruspåvirkning. Mange blir hvert år drept av promille-

kjøring, og langt flere lemlestet!

5. Det er svært store helsemessige omkostninger knyttet til alkoholmisbruk

6. Arbeidsgivere sliter med stort sykefravær grunnet alkoholmisbruk, spesielt korttidsfravær

7. I sum er det ingen andre ting som har så store menneskelige, sosiale, helsemessige og

økonomiske omkostninger som alkoholen har.

Fremskrittpartiet ønsker å kutte avgiftene på alkohol dramatisk, ned på svensk nivå. De vil ha vin i butikk, og de vil la skjenkestedene selv få styre sine åpningstider, etter hva markedet etterspør.

Denne politikken vet vi vil øke forbruket ytterligere, og sannsynligvis betydelig. Og med et betydelig økt forbruk, følger automatisk med en økning i alle de negative følgene av det.

Å øke tilgangen på alkohol, og dermed legge opp til økt forbruk, er å sparke de som allerede ligger nede, de som er i faresonen, vipper over kanten, og mange tusen barn vil få ødelagt oppveksten sin.

Jeg oppfordrer alle kristne til å ikke stemme på et parti som ønsker en liberalisering av alkoholpolitikken, og på dette området er FRP verstingen. Det finnes svært mange andre grunner til å ikke stemme FRP, men alkoholpolitikken deres er blant de viktigste!

Så, ja: Vi kan slå fast at med FRP i regjering, vil vi få et langt mer voldelig samfunn! FRP sier vi skal få langt flere politifolk, men de vil bare i liten grad klare å hanskes med den økende volden, og vil feks ikke kunne gjøre noe særlig med volden i hjemmene.

Noen, også kristne, klamrer seg til dette med "fri vilje". Men, vi vet at ved å legge best mulig til rette, så tar folk mer fornuftige valg. Og vi må også legge til rette, for at barn skal få en best mulig oppvekst, der hjemmene ikke er preget av alkoholmisbruk. Vi plikter også å legge til rette for at ikke folk blir utsatt for vold, voldtekt og promillekjøring. De som blir rammet av dette, har jo ikke fått anledning til å velge! Barn som vokser opp i et hjem preget av alkholmisbruk, usikkerhet, utrygghet og ustabilitet, har ikke selv valgt det!

Nå har DU anledning til å velge: velg et parti som står for en restriktiv, solidarisk og medmenneskelig alkoholpolitikk!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Verdidebatt